LivsstilNyheter

Golf, boule och ljuv sommarmusik i Karlstad

Den här veckan har det poppat upp både boulebana och minigolfbana i centrala Karlstad och i Molkom har det röda pianot gjort comeback. Årets pop up-aktiviteter är äntligen på plats inför sommaren.

Känner du för att gå en mindre golfrunda, möta upp en vän för att spela lite boule eller varför inte blicka ut över vattnet i en trevlig hammock? Utan att lämna centrala Karlstad! Eller varför inte spela en trudelutt på piano vid Molkoms strandpromenad? Då kan du göra just det från och med idag.

De senaste åren har Karlstads kommun skapat flera olika tillfälliga platser där allmänheten kan njuta, aktiveras och bara vara. Årets pop up-aktiviteter är nu på plats med både nya och gamla inslag. Utöver det har kommunen satsat extra för att bygga en boulebana i kvarteret Almen.

Golfa gratis på torget i sommar

Nytt för i år blir en helt ny minigolfbana på Stora torget med 9 banor. Golfen är helt gratis och klubbor och boll finns att låna i Sommarboden på torget under de tider som den är bemannad. Intill golfbanan finns sittgrupper och ett skåp där du kan låna spel och böcker dagtid.

– Det är en lite mindre variant av minigolfbana som kommer vara flyttbar. I sommar står den på torget så får vi se om den även kan användas på andra platser framöver, säger Josefin Wedin, samordnare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Boulebana i kvarteret Almen

I år har kommunen satsat extra på att ta fram en central boulebana som nu står klar i kvarteret Almen, i passagen mellan Älvgatan och Drottninggatan. Förslaget om boulebanor är en del av kommunfullmäktiges satsning på extra stöd till centrala Karlstad efter coronapandemin.

– Vi vill att Karlstad ska vara en plats att trivas på, där man vill stanna en stund. Vi hoppas att det ska gynna näringslivet att Karlstadsbor och besökare kan unna sig en trevlig paus utan att behöva lämna centrum under sommaren, säger Monika Bubholz (MP).

Kommunen ser nu över möjligheten att låna ut klot, men tills vidare får den som vill spela ta med sig egna klot.

Årets pop up-aktiviteter
  • Gratis minigolf på Stora torget.
  • Slå dig ner och låna en bok eller ett spel på Stora torget.
  • En hammock vid Klarälven bortanför Timmys.
  • Luffarschack i Haga.
  • Ett rött piano står vid strandpromenaden i Molkom.

Öppettider i Sommarboden

Sommarboden är den lilla torgboden på Stora torget. Den bemannas av torgvärdar som förutom att hjälpa torghandlare lånar ut böcker, spel och minigolfutrustning helt gratis under sommaren.

Öppettiderna är: vardagar 07.30-19.00, lördagar 7.30-18.00 och söndagar 11.00-18.00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights