NyheterTävlingar

Sungjae Im leder Masters, men all fokus är på Tiger

Tiger Woods spelar Masters igen. Han slog inte lika långt som förr, men svingen så smidig och bra ut, puttningen lika vass som någonsin och även om det var trötta och smärtsamma ben som bar hem 46-åringen på sluthålen på Augusta National, fanns glöden i blicken där. Woods är tillbaka. Och han är tillbaka för att vinna.

Fyra slag efter Im

Han gick runt på 71 slag, ett under par, och ligger fyra slag efter ledande Sungjae Im efter första dagen.

– Om du hade sett hur mitt ben såg ut efter bilolyckan, några av spelarna har sett bilderna, att sen ta sig tillbaka hit … Det har inte var lätt, sa Woods till pressen efter sin runda.

Fredagen blir första gången sen olyckan då Woods går 18 hål två dagar i rad och hans motståndare har spelat massvis tävlingar och tränat stenhårt det senaste året, medan Woods mest försökt att lära sig att gå utan smärta igen.

En av spelarna som tränat och kanske slagit flest bollar av alla de senaste åren är sydkoreanen Sungjae Im. Han inledde årets Masters med tre raka birdies. Sen ytterligaren en på sjuan. Även om det blev bogeys på hål 10 och 11 hade en växel till och avslutande rundan med eagle, en birdie och resten par för 67 slag och ensam ledning.

Sungjae Im leder Masters efter den första rundan.

Im leder med ett slag före Cameron Smith som förutom det första och det sista hålet spelade sagolik golf på Augusta National. Åtta birdies blev det totalt för Smith men varvet ramades in av två dubbelbogeys.

– Faktum är jag inte slog så värst dåliga slag på varken ettan eller det 18:e. Jag slog två lite sneda utslag och missbedömde vinden på båda wedgarna, annars var det en riktigt stabil runda, menade Smith.

Master-publikens jubel

En kvartett spelare ligger tre under par: Danny Willett som vann här 2016, Dustin Johnson, vinnare från 2020, den nye världsettan Scottie Scheffler samt Joaquin Niemann som drog ner tävlingens största publikvrål när han satte inspelet på det 9:e hålet för eagle.

Niemann spelade med Louis Oosthuizen och Tiger Woods och det var bollen som nästan all publik ville följa.

– Det var var elektriskt, sa Woods.
– Att vara här igen med all publik tillbaka efter pandemin med all sin energi, det var en fantastisk känsla.

Smärta i benen för Tiger Woods

Någon fantastisk känsla i benen för Woods var det inte dock efter torsdagens runda. De var ömma och smärtade, men det hade han förväntat sig.

– Jag kommer att ha ont, men det är bara så det är, menade Woods.
– Och det här är efter en runda, det är en lång väg att gå och många hål kvar att spela. Men jag är nöjd med starten. Jag ville gå under par och det gjorde jag. Jag är där jag vill vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights