NyheterTävlingar

Skrällseger i U.S. Open

De som är intresserade av golf och följer de stora tävlingarna hade nog koll på de flesta av namnen i toppen av ledartavlan i årets U.S. Open. Men de flesta fick nu lära sig ett nytt namn, nämligen han som vann den 123:e upplagan av tävlingen, Wyndham Clark.

Det var många om budet den sista dagen av årets U.S. Open på The Los Angeles Country Club. Världsettan Scottie Scheffler, världstvåan Jon Rahm, världstrean Rory McIlroy och världssjuan Cameron Smith var några som jagade ledande Wyndham Clark.

Clark delade ledningen med Rickie Fowler inför den sista rundan och många trodde att 29-åringen skulle falla tillbaka under söndagen och att någon av de jagande storstjärnorna skulle ta hem årets trejde major på herrsidan. Men Clark behöll lugnet, spelade smart och lät sig inte stressas av stundens allvar. Istället var det Rickie Fowler som tappade den sista dagen. Hela sju bogeys blev det för Fowler och han föll tillbaka till en slutlig femteplats.

Men Clark, som vann Wells Fargo Championship i våras, bombade iväg sina drivar, slog inspelen in till de bästa ställena på Los Angeles Country Clubs kluriga greener och puttade stabilt hela vägen in i mål.

Han petade i en kort parputt för 70 slag på rundan, totalt 10 under par och seger med ett slag före Rory McIlroy. Han sträckte armarna i skyn och tänkte på sin mamma som dog 2013 efter en lång kamp mot bröstcancer.

– Jag kände att min mamma vakade över mig idag, sa en rörd vinnare.

Tvåan McIlroy var återigen nära att vinna sin första majortitel sedan 2014. Nordirländaren spelade bra hela söndagen, men saknade en extra växel att lägga i när det som mest behövdes.

– När jag vinner min nästa majortitel kommer det att bli riktigt, riktigt sött. Jag skulle gå igenom 100 söndagar som denna för att få vinna ännu ett stort mästerskap, sa McIlroy.

Som vanligt slutade världsettan Scottie Scheffler högt upp på ledartavlan. Det spelar nästan ingen roll vilken typ av bana det är, vilket väder eller tävlingsformat. Scheffler är alltid med och utmanar om segern.

Trots lite problem med puttningen slutade Scheffler trea i årets U.S. Open. Det är hans nionde topp-10 placering på hans 12 senaste starter.

– Jag kämpade på bra idag och är lite frustrerad att det inte räckte hela vägen. Men all heder till Wyndham som spelade fantastisk golf hela veckan och är en välförtjänt mästare, sa Scheffler.

Klicka här för att komma till slutresultaten från U.S. Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights