Golfbanor utomlandsGolfpärlorSpanien

Golf, mat och vin i Barcelona!

Så här års längtar man till soligare breddgrader och även om det just nu är svårt att resa bort, går det utmärkt att planera nästa golfresa. Låt dig inspireras av Spaniens kanske mest spännande region, Katalonien. Här finns den fartfyllda regionen Barcelona, som lockar tusentals turister varje år.

52562Parella-gaudint-maridatge_Penedès.jpg

För visst är det spännande med en pulserande metropol med både stränder, bad och historiska sevärdheter och kulturella museer? Men det finns så mycket mer att utforska i hela regionen och vi bjuder här på några guldkorn, som är värda ett besök. Runt Barcelona finns en mängd olika alternativ av fritidsaktiviteter, lokal kultur och natur att njuta av. Det här är en rik och mångsidig region mellan Pyrenéerna och Medelhavet, med över 100 kilometer kust, ett fantastiskt kulturarv och en oemotståndlig gastronomi. Speciellt golfare kan få en oförglömlig drömsemester. De många golfbanorna i trakten är kända mästerskapsbanor, dit proffsspelare världen över åker för att tävla.

Leva i harmoni

I Inlandsregionerna i Barcelona finns det många platser där det fortfarande är möjligt att leva i harmoni med naturen. Här kan besökarna upptäcka kyrkor, slott och historiska reliker från olika perioder. Regionen Bages karaktär definieras av dess vetefält och vinstockar, små byar med kullerstensgator och över tusen meter höga bergstoppar. Det är en region fullt av kontraster i hjärtat av Katalonien.

Drömsemester

Det finns ett stort utbud av fantastiska mästerskapsbanor mindre än en timme från Barcelonas centrum, med utsikt över havet eller bergstopparna, och som dessutom ligger nära charmiga byar med en gastronomisk tradition.

Läs mer om om golf och mat här>>

mat spanien
Pärlband av utflykter

Naturligtvis finns det även andra, mindre krävande banor för hobbygolfaren också. Ja, det finns en bana för alla! Bäst av allt är att det finns så mycket annat som väntar efter rundan. Ett glas vin från någon av de lokala vingårdarna är en upplevelse i sig och som grädde på moset finns ett pärlband av utflykter och guideturer att välja mellan.

vinranka
Se ljuset igen!

För oss hösttrötta nordbor lockar det härliga medelhavsklimatet, solen och ljuset. Barcelona skyddas av bergen i närheten av staden från kalla vindar, vilket gör att man slipper dra på sig regnstället. Frisk luft i doftande apelsinlundar är en skön kontrast till blåst och mulet väder, som så ofta möter oss på golfbanan hemma.

Prestigefyllda golfklubbar

Vid havet ligger de mest prestigefyllda golfklubbarna. Mellan Sant Andreu de Llavaneres och Sitges finns tre banor där du kan spela i underbara förhållanden 365 dagar om året tack vare det milda medelhavsklimatet. Längre inåt landet, dock inte så långt från kusten, finns det fina golfbanor i Sant Esteve Sesrovires, Terrassa och La Roca del Vallès, Vallromanes, vars banor passar såväl nybörjare som proffs.

Bästa golfbanorna i regionen

De bästa Barcelona golfbanorna inom en radie av 30 km av Barcelona är Real Club de Golf El Prat, Club De Golf Vallromanes och Club de Golf Barcelona. Mer om dessa gröna mästerverk här nedan.

Läs mer här>>

Real Club de Golf El Prat i Terrassa betraktas som en av de finaste golfklubbarna i Spanien och har varit värd för mer än 250 nationella och internationella mästerskap, inklusive Spanish Open vid tio tillfällen. Den berömda banan ligger bara 35 minuter från Barcelonas centrum. Med sina rötter som går tillbaka till 1912 är det en av få klubbar som fått använda ”Real” i namnet och fått kunglig status efter sitt besök från Kung Alfonso XII.

real club el prat Katalonien
Designad av en golflegend

När flygplatsen i Barcelona byggdes ut 1997 var den anrika golfklubben tvungen att flytta och hamnade då i en idyllisk miljö i en del av den gröna korridoren som förbinder naturparkerna Sant Llorenç del munt i l’Obac och Collserola. Den nya banan ritades av Greg Norman och klubben har idag 45 hål, ett modernt klubbhus och träningsanläggningar av hög kvalitet och en mängd närspelområden. Här finns även pool, padeltennisbanor, hälsocenter, barer och restauranger.har 45 enastående golfhål består av totalt 5 stycken niohålsbanor, som kan kombineras i olika kombinationer.

real golf el prat

Real Club de Golf El Prat har många världsspelare tävlat som till exempel de spanska legenderna Severiano Ballesteros, José Maria Olazábal och Sergio Garcia. Den sistnämnde är för övrigt medlem på klubben och det är även Europatourspelaren Pablo Larrazábal.

Golfbana i en unik miljö

35 minuter från Barcelona ligger Golf Montanyà alldeles vid naturparken Montseny, utsedd som ett biosfärreservat av UNESCO, omgivet av en magnifik skog.

Golfbanan öppnade 1989 och är oerhört vacker och utmanande. De första nio är relativt korta och tekniskt utmanande, medan på de sista nio hålen öppnar banan upp sig och man kan njuta fullt ut av breda fairways och läckra golfhål i en härlig miljö.

Nära kusten

Klubbhuset “Masia l’Estanyol” är ett gods från 1400-talet som har renoverats varsamt och behållt sin katalanska konstruktion och charm. I klubbhuset finns restaurang L’estanyol. Tack vare sin närhet till kusten och naturparken Montseny använder restaurangen högkvalitativa lokala råvaror på menyn.

Svalkande vindar

Terramar Golf Club är en lite gömd diamant som man inte får missa! Här finns allt och lite till för sportiga semesterfirare. Terramar är en lyxig Country club med fina grusbanor, paddel, restaurang, och inbjudande swimmingpools. Golfbanan ligger bredvid havet, med svalkande vindar som smeker greenerna, vilket gör att det aldrig blir för hett under sommarmånaderna. Hemligheten med att få en bra score på Terramar är förmodligen, att inte göra misstag på det första och sista hålet, som är banans mest komplicerade. Ett bra tips!

En bana för alla

Club de Golf Barcelona invigdes 1989 och är belägen i byn Sant Esteve Sesrovires. Att spela golf i dessa omgivningar är en ren njutning för både kropp och själ. Mellan hålen går det att beskåda ett bedövande vackert landskap, där bergen i Montserrat ramar in de två golfbanorna som klubben ansvarar för. Den fösta banan är mer krävande och har 18 hål (par 72), medan den andra erbjuder nio hål (par 31). Båda designades av José María Olazábal, en av de mest erkända profilerna i golfens professionella krets. Hela familjen är välkommen hit och det är lätta att trivas.

Klubb med helhetskoncept

Det finns en golfakademi med två, duktiga tränare som ger lektioner. Klubbhuset har ett helhetskoncept, en mycket komplett anläggning som inkluderar en uppvärmd pool utomhus, tennis, paddeltennis och squashbanor, bastu, café, restaurang, lounger och allt som behövs för att utöva golf. Det finns också barnpassning och en specialutbildad golfinstruktör för barn. Banan är öppen hela året och det finns en restaurang med kulinarisk meny. Självfallet serveras vin från lokala vinproducenter.

Ett paradis för vinälskare

På tal om mat och dryck är Katalonien ett riktigt paradis, som kanske främst uppmärksammas för all mousserande cava som kommer härifrån. Men det finns flera vinområden som Penedés och Alella. Under de senaste åren har man lagt ner mycket arbete med att utveckla turistaktiviteter, som ska visa mångfalden hos de många olika ursprungsbeteckningarna och samtidigt ge möjlighet att smaka på de viner som produceras här.

Läs mer här>>

Kända och okända vinpärlor

I vindistriktet Pla del Bages DO finns dokumenterade vingårdar som går tillbaka till 900-talet. Det finns många intressanta attraktioner för både vinproffs och amatörer. Varför inte göra som så många redan gjort, börja den anrika vinvägen vid Sant Benet de Bages-klostret och en stor gotisk vinkällare. DO Pla de Bages vinväg inkluderar kulturella vinturismupplevelser, aktiviteter, sport, cykelturer och ett ”vintåg”. De mest äventyrliga kommer till och med att kunna upptäcka vingårdarna från fågelperspektiv i en varmluftsballong eller tvåsitsig skärmflygplan, med utsikt över den spektakulära norra sidan av Montserrat. Besökarna kan även prova på hur det är att arbeta på en vingård.

Ett exceptionellt vinarv

Idag är denna vinodlingsregion i Katalonien hem för fantastiska viner, ett överflöd av vinturism och ett unikt vinarv i Europa, som inkluderar dess unika torra kärl som ligger intill vingårdarna.

Ädla droppar med personlighet

Abadal-vinerna är uttrycksfulla och det är lätt att förnimma dofterna och mineralen, som finns i jorden som omger vingården. Man jobbar med ny teknik, samtidigt som man fortsätter att odla med traditionella metoder precis som förfäderna gjort i åtta århundraden. Något som lockar turister är de privata guideturer som erbjuds på plats.

På menyn står intressanta berättelser om hur det gick till förr i tiden och man får smaka hemmagjorda, kulinariska drinktilltugg som sköljs ned med ädla droppar av det lokala vinet. En tur går till Masía Roqueta-lantgården med anor från 1100-talet. Mörkrädda gör sig inte besväret. Ja, det kan vara riktigt kusligt att gå ned i den gamla källaren. Den har fått en ansiktslyftning och restaurerats till hur den såg ut i original. En och annan gast vill skåla med gästerna, var så säker!

Läs mer här>>

Historiska Heretat Oller del Mas

Familjeföretaget Heretat Oller del Mas har mer än 1 000 års historia och producerar högkvalitativa och utmärkta viner. Här kan man som besökare ta en promenad runt vingården med en vagn som dras av mulor och lära känna omgivningarna och spannmålsfälten.

Man kan även provsmaka de olika vinerna och den egenproducerade organiska oljan, marinerad med ost från området.

Läs mer här>>

Ett kulturarv

Vinfaten i Bages är ett kulturarv av nationellt intresse och ett unikt vinarv. Här finns det en sträcka på sex kilometer vid Sant Llorenç del Munt i l’Obac, där floden Escudelleta med sin omgärdande tallskog har gjort jorden perfekt för viner. En populär aktivitet efter golfen är att prova på viner från Pla de Bages i kombination med andra kulturella eller gastromiska upplevelser. Möjlighet finns också att titta på olivträden i området och se hur man tillverkar olivolja.

olivolja

Migjorn olivolja är ett välbekant företag som börjar märkas på gourmetmarknaden, tack vare satsningen på ekologiskt jordbruk. Besöket avslutas bäst på Castelladral Hostel med god mat, Migjornolja och Pla de Bages viner.

Läs mer här>>

Semester med sol, stränder, kultur, golf och bra viner kräver god sömn. Som tur är finns det ett pärlband med fina hotell och golfhotell i regionen kring Barcelona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights