Livsstil

Svenskt Tenn öppnar café

Fredagen den 18 november öppnas dörrarna till Café Svenskt Tenn. Precis som Svenskt Tenns övriga verksamhet ligger fokus på kvalité, långsiktighet och hållbarhet – vilket synliggörs i en meny präglad av vegetariska alternativ med inslag av animaliska råvaror. Här erbjuds mindre rätter anpassade såväl till frukost som till lunch samt eftermiddagskaffe och tidig middag.

– För oss är Café Svenskt Tenn ett sätt att ytterligare kunna addera en upplevelse för våra besökare på Strandvägen 5, den ikoniska adress där butiken huserat sedan 1927. Att återspegla vår värld med smakupplevelser tar oss ett steg längre i strävan efter att berika samtliga sinnen, säger Maria Veerasamy vd, Svenskt Tenn.

Inredningskoncept
Caféinredningen är framtagen av Svenskt Tenns kreativa team som låtit Josef Franks mönster Italian Dinner (formgivet 1943 – 1945) återkomma i konceptet likt en röd tråd. Ett öppet vitrinskåp fyllt av antika snäckor och koraller fungerar som rumsavdelare mellan Café Svenskt Tenn och butikens nyöppnade lampavdelning.

Meny med rätter utefter årstid och säsong
I caféet erbjuds mindre rätter som kombinerar söta, salta och syrliga smaker, anpassade såväl till frukost och lunch som eftermiddagskaffe och tidig middag (butikens öppettider gäller). Till maten serveras hantverksmässigt producerade drycker: fair-trade kaffe, te och vin på glas. Självklart finns även alkoholfria alternativ. Caféet drivs tillsammans med Petter Nilsson, grundare och ägare av restaurang Petri i Stockholm.

– Vi tänker att en rätt kan vara ganska komplett med olika former av grönsaker i säsong. Växtriket är så mycket större än djurriket så det är enkelt att finna inspiration. Genom jäsning och lagring utökar vi horisonten ytterligare: här kan måltiden serveras i december med något skirt som vi sparat från våren, säger Petter Nilsson och tillägger:

– Sedan finns det ju en anledning till att det heter Café och inte Restaurang. Historiskt sett har Svenskt Tenn en lång tetradition. Det var grundaren Estrid Ericsons favoritdryck och det märktes både privat och i butiken. Caféet har ett rikt utbud av tesorter, desserter och kakor. Här finns även en traditionell kopp kaffe och kaka, avslutar Petter Nilsson.

Öppettider och ny entré på Väpnargatan

Café Svenskt Tenn är lokaliserat på gatuplan och nås både via Strandvägen och från butikens nya entré – belägen på Väpnargatan. Cafélokalen erbjuder ett begränsat antal sittplatser vilket gör att det inte går att boka bord i förväg, tanken är att kunna erbjuda plats till så många som möjligt som spontant besöker butik och café. För mer information om öppettider och hur du gör för att boka Café Svenskt Tenn för arrangemang utanför butikens öppettider besök

hemsidan: svenskttenn.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights