Golfbanor i SverigeGolfpärlor

Golfbanor av klass men också skönt häng i baren

Till PGA Sweden National kommer golfälskare för att spela golf i en fantastisk miljö med utmanande banor, men även för att njuta av det goda livet. Med två 18-hålsbanor och en avancerad träningsanläggning har PGA Sweden National positionerat sig på den internationella golfkartan. Här kan alla, såväl proffs som nybörjare, spela golf i världsklass och ändå stanna innanför landets gränser.

På vägen till PGA Sweden National kör man förbi mjukt böljande ängar, hästgårdar och små byar för att till slut välkomnas av en välfriserad gräsmatta. Klubben ligger omfamnad av en lantlig idyll samtidigt som det är beläget mitt i storstadsregionen Malmö/Lund/Öresund. Det stora klubbhuset fungerar som ett naturligt center där man möts av en stor reception och lounge. Här finns också en restaurang, bar och terrass med en skön utsikt över banorna.

Klassisk design

Det är öppet, ljust, högt i tak och panorama-fönster. På våningarna över lobbyn ligger hotellrum och konferenslokaler. Allt är byggt i en klassisk design med genuina naturmaterial i marmor, glas och trä. Den stora fördelen med att PGA National erbjuder två 18-hålsbanor, tränings-anläggning och ett komplett klubbhus med både boende och service på ett ställe.

Gäster från när och fjärran

Många av deras greenfeegäster kommer från närområdet men det är långt ifrån ovanligt att se besökare från Stockholm och Göteborg. Även utländska gäster, inte minst danskar men också från Finland och övriga Europa hittar ofta hit.

Den större delen av gästerna kommer för att spela golf, de flesta kommer för en eller två nätter, så de hinner spela på båda banorna. Men det finns även andra gäster här eftersom det förutom golf också arrangeras bröllop, fester, event och konferenser.

Skönt häng i baren

Det finns mycket att upptäcka i direkt närhet med överkomligt avstånd såsom den skönt gröna bokskogen, Torup slott, Skanör Falsterbo, Lomma beach, Malmö, Lund och så Köpenhamn på andra sidan vattnet. Golf, klubbhus och omgivning är såklart viktigt för en lyckad vistelse, men att sova och äta gott är också av betydelse. Alla hotellrum är sviter på mellan 40 och 90 kvm så det är gott om plats. Lounge och bar är klubbhusets ”vattenhål” här tillbringar man gärna en lång stund för skönt häng.

Okonstlad meny

Restaurangen har satt ribban högt när det kommer till kvalitet, den tummar man inte på även om menyn känns okonstlad. En rejäl frukost-buffé, lunch eller tre-rätters middag går att förtära och det finns en genuin filosofi i köket som bygger på vällagad mat med högklassiga närproducerade råvaror beroende på säsong.

Förfina sin teknik

Som spelande gäst på PGA National är det lätt att träna upp sina svagheter inom golfspelet. En av PGA ́s alla styrkor är nämligen är den avancerade träningsanläggningen. Här finns de bästa möjligheterna att få goda råd och förfina sin teknik. Det spelar ingen roll vilken nivå du ligger på, såväl nybörjare som avancerad golfare finner något för sin nivå här. När det gäller banorna anse bägge vara bland de absolut bästa i Sverige.

Utmanande, men balanserad bana, där de lätta delarna avlöser de svåra. Små greener, stora bunkrar och mycket vatten.

Lakes Course har en klassisk parkkaraktär med vidsträckta fält omgiven av skir bokskog. 74 bunkrar, sju tees och 6 000 meter i banlängd. Invigdes 29 maj 2010 av Europa-tourvinnaren Peter Hanson och banarkitekten Kyle Phillips. 2014 och 2015 spelades Nordea Masters här.

Böljande landskap

Links Course är en klassiskt tidlös 18-hålsbana i ett öppet landskap med få träd. Med sina hårda fairways, stora greener och flera mindre bunkar.

Links Course är en klassiskt tidlös 18-hålsbana skapad i samklang med naturen.

Träningsanläggningen har belyst driving range, swingsstudios och stora övningsområden med greener för både putting och närspel. Medlemmar och greenfee-gäst har fri tillgång till övningsområdena. Här kan du förbättra, förfina och slipa formen och tekniken med rutinerade instruktörer/tränare.

Academy Course på PGA National
En korthålsbana som ger finfina möjligheter att träna närspel och järnklubbsspel.

Korthålsbanan är 9-hålbanan Academy Course som är perfekt för den som vill gå̊ en snabb runda eller träna sitt närspel och järnklubbsspel. Banan är öppen för Pay & Play.

Foto PGA Sweden National

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights