FeatureNyheter

Marcus Birro och Pär Widmark skriver ny bok om golf

Författaren Marcus Birro har skrivit en mängd böcker genom åren. Sedan 2017 har han specialiserat sig på att skriva andra personers biografier. Det började med Mats Magnussons uppmärksammade memoarer ”Helvetet Tur Och retur” och fortsatte med ”Mitt Liv – Inget Försvarstal”, om omstridde Daniel Kindberg som styrde fotbollsklubben Östersunds FK under många år.

Topp 100 golfbanor i världen

Just nu arbetar Birro med två böcker. Dels skriver han Hammarbys Sportchef Jesper Janssons biografi och han skriver även tillsammans med Lasse Berghagen dennes memoarer. Men nu kastar sig Birro in ett ämne som är okänt för författaren, men där hans poetiska ådra och hans intresse för andras passion kommer till stor nytta. Tillsammans med Pär Widmark ska han skriva boken med arbetsnamnet ”Topp 100 golfbanor i världen”.

Pär Widmark är den golfgalna entreprenören som bland annat skapat hotellet Claerencegården vid Båstad GK. Han är även enda svensk som är med i Golf Magazines panel som utnämner världens 100 bästa golfbanor.

Hösten 2021 kommer nya boken om Pär Widmarks golfupplevelser.

Och faktum är att Widmark har spelat dem alla, alltså världens 100 bästa golfbanor! Nu kommer en bok om hans upplevelser, en bok som han valt att skriva tillsammans med Marcus Birro. Boken kommer att handla både om Pärs liv och resa samt vara en nördig och detaljerad handbok till de 100 bästa och mest mytomspunna golfbanorna i världen.

Sätter ord på berättelserna

– Jag fick frågan av Pär om jag ville hjälpa honom formulera sig runt intrycken av att ha spelat på världens 100 bästa golfbanor och när jag hörde passionen i hans röst insåg jag med en gång att det här var exakt samma känslor jag själv alltid haft för fotboll, för arenor och för den sortens kärlek. Att få vara den som sätter ord på Pärs upplevelser och dessutom vara en guide för golfintresserade ser jag som en stor ära, berättar Marcus Birro.

Kärleken till golfen

– Pär är en passionerad människa som berättar om sin kärlek till golfen, till resorna, till sporten och till de här banorna som är oerhört smittande. Jag älskar passionerade människor.

Boken kommer att bli en personlig berättelse om Pär, hans liv, hans framgångar och motgångar. Jag är alltid intresserad av historier, möten, passion och människor. Pär Widmark lyckas få med allt det i sin passion till golf. Berättelserna om hur han fick tillträde till de här arenorna är ren litteratur, menar Marcus.

Arbetet kommer att starta i januari. Birro reser då till Båstad för att göra intervjuer med Widmark och utifrån det skriva ned berättelserna. Utgivning sker hösten 2021 på Idrottsförlaget, som tidigare givit ut boken om Mats Magnusson och även är förlaget som ger ut boken om Jesper Jansson.

Foto Peter Cordén, Pressbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights