Nyheter

Golfcampingen ökade med 80 %

När golfcamping-säsongen nu är över summerar OnTee en fantastisk utveckling där campingbokningarna mellan april och september ökade med 80 % jämfört med samma period 2022.

Under juli, när efterfrågan på golfboende i Sverige är som allra högst, bokades det nästan dubbelt så många ställplats- och stugnätter i jämförelse med juli 2022. Den totala beläggningen har också ökat hos respektive medverkande golfklubb under 2023 jämfört med i fjol.

I dagsläget har bokningstjänsten OnTee 70 samarbetsklubbar kopplade till sin bokningstjänst och fler klubbar kommer att ansluta inför 2024 års golfsäsong.

– Ambitionen är att vår bokningsplattform ska vara top of mind hos den resande golfaren då vi ser en växande trend när det kommer till kombinationen husbil och golf. Därför kommer vi lägga ett stort fokus på att bredda utbudet av antalet golfklubbar kopplade till OnTee, säger Fredrik Gaevert, Business Developer för OnTee.

– I dagens samhälle är kunden van vid att boka hotell smidigt online och det ska givetvis vara detsamma för bokning av ställplatser och stugnätter på golfklubbarna, oavsett tid på dygnet. Vi ser faktiskt att majoriteten av bokningarna via OnTee genomförs utanför golfklubbens öppettider, fortsätter Fredrik Gaevert.

Inför säsongen 2023 anslöt sig 24 golfklubbar till OnTees bokningssystem för boendeuthyrning, en av dessa var Abbekås GK i Skåne.

– Innan vi började använda OnTee krävde vår bokningsprocess en del manuellt arbete för oss på klubben. Under den här säsongen har OnTees bokningstjänst hjälpt oss att få bättre kontroll på ställplatsuthyrningen och våra gäster gör i större utsträckning jobbet åt oss istället, säger Lasse Stark, klubbchef på Abbekås GK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights