Nyheter

Tiger Woods opererad efter bilolyckan

Tiger Woods skadades allvarligt på tisdagen i en bilolycka nära Los Angeles där brandpersonal fick klippa loss Woods ur bilen. Woods drabbades av allvarliga skador på båda benen och genomgick operation på tisdagseftemiddagen lokal tid.  Woods, som var i Los Angeles för att vara värd för Genesis Invitational förra veckan, körde ensam i en SUV när hans fordon krockade på Hawthorne Boulevard.

Bilen kraschade

”Den 23 februari 2021, klockan 07:12, fick LASD en rapport om en kollision med ett fordon vid gränsen mellan Rolling Hills Estates och Rancho Palos Verdes. Fordonet färdades norrut på Hawthorne Boulevard vid Blackhorse Road, när det kraschade. Fordonet drabbades av stora skador.

Föraren och ensampassageraren identifierades som Eldrick ’Tiger’ Woods. Mr. Woods klipptes ut från bilen och transporterades sedan till ett lokalt sjukhus med ambulans för sina skador”, meddelade polisen i Los Angeles.

Vid medvetande

Polisen sa att Woods var vid medvetande när de kom fram till bilen och var lugn och klar. Biträdande Carlos Gonzalez, den första som var på plats vid olycksplatsen, bekräftade att Woods hade på sig säkerhetsbältet.

Bar säkerhetsbälte

– Det faktum att han hade på sig säkerhetsbältet, skulle jag säga, räddade hans liv, sa Gonzalez.

Den 45-årige Woods stannade kvar efter tävlingen på Riviera Country Club för att filma GOLFTV-innehåll där han gav kändisar golflektioner – skådespelarna David Spade och Jada Pinkett Smith var bland dem som twittrade om sina möten med Tiger på måndagen före olyckan.

Tiger Woods

Nyheten chockade golfvärlden och även hans kollegor på PGA-touren.

– Han är vår hjälte här ute. Man tror att killar som Tiger och Kobe Bryant är odödliga, men det är de inte. Jag hoppas bara att han har det bra, sa Adam Scott.

Vännerna stöttar

Legenden Jack Nicklaus uppmanade fansen att skicka sin positiva energier till Woods.
– Barbara och jag har precis hört talas om Tigers olycka, och som alla andra är vi djupt oraoade, twittrade Nicklaus.

– Vi skänker honom vårt hjärtliga stöd och böner vid denna svåra tid. Vi önskar Tiger en framgångsrik operation och allt gott för en fullständig återhämtning.

Tigers gode vän Justin Thomas var skakad när han nåddes av nyheten.

– Jag mår illa. Det gör ont att se en av mina närmaste vänner hamna i en olycka. Jag hoppas bara att han är okej. Jag tänker såklart även på hans barn, Sam och Charlie Woods, och hur de mår nu.

PGA-touren är nu i Florida för WGC-tävlingen Workday Championship at The Concession som börjar på torsdag.

Xander Schauffele takes a swig of water during an event.

– Stämningen har varit väldigt tyst, skulle jag säga. Alla jag har pratat med har varit ledsna på grund av nyheten. Allt vi kan göra är att hoppas att han har det bra och får en snabb återhämtning, menade Xander Shauffele.

På onsdagsmorgonen, svensk tid, twittrade Tiger Woods team en uppdatering på sitt officiella Twitter-konto.
”Vi tackar alla för allt stöd och alla meddelanden under den här tuffa tiden. Tiger har opererat övre och nedre delen av skenbenet samt att vadbenet har stabiliserats med skruvar och spikar. Han är vaken och kontaktbar och vilar upp sig på sjukhuset nu”.

För tre dagar sedan lades denna fina bild upp på Tiger Woods Instagram. Så glad, trots smärtorna i ryggen. Nu ligger han på sjukhus igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights