Äta & BoNyheter

Golfresa till Kanarieöarna? Här är de lokala favoriterna ni inte får missa

Kanariskt bananvin och Fuerteventuras svarta gin, som trots namnet inte alls är svart. Det är några av de specialiteter som lockar golfresenärer, som vill prova något nytt på klubbens restaurang.

Tips får ni här

Krydda golfupplevelsen lite extra med ett behagligt hotell, trevligt sällskap och en kulinarisk studie i lokalproducerad mat och vin. Vi hjälper till med tips direkt från Kanarieöarnas expert på området. Vulkanöarna i Atlanten är som bekant ett av svenskarnas mest omtyckta och populära resmål under höst- och vinterhalvåret. Här kan man göra mer än att bara njuta av säkra soltimmar och behagliga temperaturer. Gör reseupplevelsen komplett genom att testa unika och lokala drycker.

Brett utbud av lokala delikatesser och oväntade droppar

Kanarieöarna har inte bara fantastiska strändervandringsleder eller familjevänliga upplevelser. Ögruppen bjuder även på ett brett utbud av egenproducerade viner och spritdrycker – från det veganvänliga bananvinet till Gran Canarias vodka och Fuerteventuras kryddiga gin.

London Gin 72

Fuerteventuras svarta gin

Trots vad namnet antyder är Fuerteventuras svarta gin inte svart. Denna klara spritdryck görs som en London Dry gin och smaksätts med en blandning av rosépeppar, koriander, salvia, passionsfrukt, lime och citron vilket resulterar i en kryddig och frisk gin. Idag går denna gin att köpa på bland annat den populära semesterön Lanzarote.

Världens renaste vodka

Gjord på atlantiskt regnvatten som naturligt filtrerats av omgivningens vulkanlandskap, sägs denna vodka vara världens renaste. Spriten, som produceras på Gran Canaria, framställs på vete men är trots det helt glutenfri tack vara sin unika destilleriprocess.

Bananvin är inget vi svenskar är vana vid att dricka till middagen en kall höstdag.

Platé – det kanariska bananvinet

Carlos Guevara är partnerägare i det omtalade kanariska företaget Platé, som producerar bananvin.
– Vinet är aromatiskt och välsmakande tack vare den goda jorden och förutsättningarna som våra bananer odlas på. Våra kanariska bananer har samma mängd socker som mogna druvor, vilket resulterar i en liknande alkoholhalt som konventionellt vin. Bananvinet får inga tillsatser, såsom smak- eller färgämnen och lämpar sig utmärkt för både veganer och glutenallergiker, säger Carlos Guevara.
Vinet distribueras och säljs i matbutiker och restauranger runtom Kanarieöarna.

Buteljerad hälsa

Pitayavin framställs av fermenterad pitaya (även kallad drakfrukt), druvor och passionsfrukt. Vinet, som serveras mycket kallt som aperitif eller till en måltid, är rikt på B- och C-vitamin, kalcium, järn, samt vegetabiliskt protein. På grund av sitt näringsinnehåll kallas drycken för drakelixir och är populär på Teneriffa där den går att köpa i butik, på restauranger och hotell.

Dryck direkt från molnen

Agua de Nubes de Gran Canaria är ett vatten som tas tillvara på genom så kallade vattenparker. Moln på Gran Canarias inland och vid de högre latituderna passerar vattenparkerna, som med hjälp av tankar och filterutrustning framställer dricksvattnet. Processen kräver ingen energiförbrukning och är därför ekologiskt hållbar, vilket gör vattnet väldigt populärt på öns restauranger, gourmetbutiker och hotell.

Gin på Aloe vera

På Lanzarote produceras den så kallade Pitaginen, en gin baserad på växten aloe vera. Aloe vera är en riktig näringsbomb, rik på bland annat vitamin B12, magnesium, koppar, zink, järn och kalcium. Utöver aloe vera tillsätts även citrus, vilket gör denna gin till en frisk, unik spritdryck som går att hitta på restauranger och butiker runtom Lanzarote, Gran Canaria och Fuerteventura.

Kanarieöarna bjuder på behagliga temperaturer, vackra vyer och god, lokalproducerad dryck.

Överraskande Appletiser

Appletiser, som uppfanns under 1980-talet, är en lätt kolsyrad drink som består av fruktjuice från över 10 olika sorters gula äpplen. Juicen filtreras och buteljeras utan vatten eller andra tillsatser för att bibehålla den rena äppelsmaken. Drycken, som fått internationellt erkännande och vunnit pris i bland annat World Quality Selections, serveras främst som en aperitif och går att finna i Spanien, Storbritannien, Sverige och Holland.

Folkkär honungsrom

Typiskt för Kanarieöarna är den populära honungsromen, som görs på sockerrör eller melass. Namnet kommer från att man tillsätter äkta honung, vilket ger den en söt, rund smak. Spriten kryddas även med kanel, citron, apelsinzest och vaniljessens och är en oerhört uppskattad dryck hos ögruppens invånare.

Gomerón

Den lilla ön La Gomera har, som så många av sina grannöar, också en lokalproducerad spritdryck. Gomerón, som trots att den av vissa anses vara en läskedryck, framställs av palmsocker och brandy. Den kraftfulla och intensiva smaken gör denna dryck till en av La Gomeras gastronomiska stoltheter.

Guarapo – en söt glädje

Guarapo är ytterligare en dryck producerad på Kanarieöarnas näst minsta ö, La Gomera. Drycken tros vara över 500 år gammal och utvinns ur det kanariska palmträdet. Trädets sav, guarapo, har gett drycken dess namn och skapar denna söta dryck som säljs på ön.

Foto: Canary Islands Tourism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights