Nyheter

GolfStar Sverige och GoGolf Finland i samarbete

Nordens största golfbaneföretag GolfStar och Finlands största golfaktör GoGolf har slutit ett omfattande samarbetsavtal där både effektivisering av affärsverksamheterna och kunderbjudandet är i fokus.

Samarbetet mellan GolfStar och GoGolf öppnar nya spelmöjligheter för de nordiska golfarna att spela golf på båda sidor om Östersjön. I fortsättningen kommer vissa medlemskategorier exempelvis kunna spela under en weekendresa på totalt nitton banor i Stockholms omgivning och på nio banor i Helsingforsregionen dvs. GoGolfs och GolfStars kunder har möjlighet att spela fritt på 28 golfbanor.

– Vi har stor respekt för vad GoGolf åstadkommit på relativt kort tid för golfarna i Finland. Och även om kunderna ytterst är vinnarna så strävar samarbetet mellan GolfStar och GoGolf också efter att uppnå maximala synergieffekter och samverkan mellan golfkoncernerna, bl.a. inom centrala inköp, marknadsföring, media och banskötsel. De operativa verksamheterna kommer därför att bli effektivare och bl.a. stödjas av ny teknologi och gemensamma IT-plattformar långt utöver Finland och Sveriges landsgränser, kommenterar Tony Trigell, GolfStars CEO och grundare.

”Tar golfen in i en ny era”

– Vi tar nu tillsammans golfen in i en ny era och fortsätter genom samarbetet att omvälva golfbranschen och förändra gamla synsätt. Vår mission är att göra det enklare, mer avslappnat och flexibelt att spela golf, konstaterar GoGolfs verkställande direktör Jyrki Rehumäki. Dessutom tror vi att GolfStars långa erfarenhet som ”Multi course operator” hjälper oss att växa på den finska marknaden och att samarbetet även stödjer lanseringen av vårt golfvaruhus Golf Sky och webbshop på den svenska marknaden, fortsätter Jyrki Rehumäki.

GolfStars anläggningar ligger runt Stor-Stockholm och är följande; GolfStar Bodaholm, Brollsta, Bromma, Gripsholm, Hässelby, International, Kungsängen, Kyssinge, Lindö, Lövsättra, Riksten, Viksberg och Waxholm. GolfStar hade en omsättning 2020 på 175 miljoner kronor.

GoGolf-koncernen omfattar media- och webbutiken GoGolf, golfvaruhuskedjan Golf Sky, inomhus- och utomhusträningscenter samt ett växande antal golfbanor: Kurk, Hills, Peuramaa, Isosaari, Hirvensalo och Vuosaari. Årligen anordnar också GoGolf en golfmässa samt otaliga golftävlingar.

GoGolf-koncernen ansvarar för driften av fem golfanläggningar i södra Finland med sju golfbanor. GoGolf är den största aktören inom golfträning i Finland. Verksamheten omfattar fem träningsområden och en stor inomhushall, GoGolf Lounge Esbo med 11 Trackman-simulatorer.

GoGolf-koncernens omsättning år 2020 var över 16 miljoner euro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights