Nyheter

Golfproffset Mathias Grönberg blir delägare i PLIPP

Det finns en karriär efter elitgolfen. Titta bara på Idrottsprofilen Mathias Grönberg, som går in i styrelsen och som delägare i PLIPP AB (publ).

Mathias Grönberg är professionell golfspelare och har bott i USA med sin familj i över 15 år. Han beräknas ha spelat in 62 miljoner i prispengar och har bland annat vunnit European Masters.
– Jag fortsätter att spela golf, berättar han. Men i dag är jag i en annan fas i min karriär och det är ingen sport som har så mycket relationer och affärer. Det gäller överallt och i synnerhet i USA.

USA

– När jag fick PLIPP presenterat för mig, berättade jag om affärsidén för olika affärskontakter inom media, och responsen har varit enorm. Här i USA finns aktörer med väldigt låga inkomster, fast de har 10-tals miljoner kunder eller besökare varje dag, fortsätter han. Om en del av dessa besökare ibland skulle köpa eller öppna tjänster för några kronor vardera, så skulle deras inkomster fullkomligt explodera. Det gjorde mig på det klara över att PLIPP är något som jag vill satsa på.

Söker alternativ

Enligt Mathias Grönberg söker idrotten ständigt nya alternativ till att hitta inkomster, och här ser han stora möjligheter att kombinera idrott med PLIPP.
– Jag kan mycket väl tänka mig en teve-sändning för golf där tittarna kanske får klicka med PLIPP.

Mathias Grönberg

De kanske får betala 5-10 kronor per person för titta. Och om det blir stora tittarskaror så kommer intäkterna från PLIPP absolut att kunna mäta sig med, eller överträffa, TV-intäkterna för en golftävling.

Mathias Grönberg fortsätter:

– Inom sociala media finns stora konton med idrottsprofiler, fotbollsklubbar och andra. Om de kan de få en del av sina följare att betala med PLIPP ibland, så talar vi om stora inkomster.

Skulle du betala fem kronor för se en exklusiv intervju med Zlatan?

Och han avslutar med ett fiktivt exempel:
– Zlatan Ibrahimovic har 40 miljoner följare på Instagram. Hur många av dem skulle betala fem kronor för se en exklusiv intervju med Zlatan? Faktiskt kan Zlatan mycket väl tjäna mer på PLIPP, om han skulle använda det, än som fotbollsspelare, så stora ekonomiska krafter talar vi om.

PLIPP har 250 delägare och planerar att bli börsnoterat under den första halvan av 2022.

Läs mer om PLIPP här>>>

Foto Wikipedia, Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights