NyheterTävlingar

Far och son Singh starkast i PNC Championship

Två imponerande 59-rundor av den trefaldige majorvinnaren Vijay Singh i par med sonen Qass räckte hela vägen till seger i årets PNC Championship på Ritz Carlton Golf Club i Orlando. Paret Singh slutade hela 26 under par vilket var två slag bättre än fjolårsvinnarna John Daly med sonen John Daly II. Det här var första segern på 16 försök för Vijay och Qass Singh.

– Han spelade riktigt bra, sa Vijay om sonen Qass.

– Jag sa till honom att vi nog behöver göra birdies från 12 och hela vägen in för att vinna och därefter flöt det på riktigt bra.

Sonen Qass strålade av lycka efter den efterlängtade vinsten.

– Vi kompletterade varandra väldigt bra och jag njöt av att få spela med pappa. Vi har längtat efter den här segern i 16 år så det var verkligen på tiden. Jag är så lycklig. Det har varit en fantastisk vecka som jag kommer att minnas i resten av mitt liv, sa Qass.

Segrarna från 2020, Justin Thomas i par med sin pappa Mike, ledde efter den första dagens 57-runda men kunde inte hålla paret Singh bakom sig. Thomas slutade delad tvåa med paret Daly.

– Det var tufft idag. Igår siktade jag pinnarna hela dagen, idag gällde det mer att träffa bollen bra och försöka pricka fairways från tee, sa Justin Thomas som ändå njöt av att spela med sin pappa och med Tiger Woods med sonen Charlie.

Charlie Woods assisterar pappa Tiger. Foto: Getty Images

Paret Woods slutade på en delad åttonde plats på totalt 20 under par.

– Det har varit en otrolig vecka. Bara att få spela med Charlie igen är fantastiskt. Vi spelade bra igår båda två, men idag var vi som två vandrande pingviner där ute, sa Tiger Woods som precis som sonen Charlie haltade runt banan på grund av skador.

– Det har varit fantastiskt att spela med pappa. Jag visste redan att han var bra, men igår var nog det bästa han spelat på länge, och hans spel chockade mig lite faktiskt, menade Charlie Woods.

Annika Sörenstam spelade med sonen Will McGee och paret slutade på en delad 17:e plats, 15 under par.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights