NyheterTävlingar

Haeggman vann på Seychellerna

Joakim Haeggman har varit nära flera gånger att vinna på Legends Tour, men har inte lyckats knyta ihop säcken. Förrän nu. I helgen slog smålänningen till i MCB Tour Championship på Seychellerna och med en fantastisk avslutningsrunda på 66 slag kom den efterlängtade segern.

Haeggman gick ut det sista varvet i delad ledning. Han skakade av sig en bogey på tvåan och gjorde birdies på hål 4, 5 och 6 och sedan en eagle på det nionde hålet och hade då skaffat sig en treslagsledning före Markus Brier.

Det blev tre bogeys på de sista nio hålen men även tre birdies och på det 18:e hålet kunde 53-åringen sträcka armarna i skyn, krama sin långvarige caddie Joey Jones och fira sin första seger på Legends Tour.

– Jag är så lycklig att äntligen vinna en tävling igen. Jag har varit bra med i några tävlingar tidigare, bland annat i Italien för några veckor sedan, men där blev sista dagen en mardröm så pressen var stor idag på mig i ledarbollen. Jag tittade på ledartavlan först på de 17:e hålet, men jag visste att jag spelade bra och var rätt många under par så det var skönt, sa en lycklig vinnare.

Haeggman var förste svensk att spela i Ryder Cup 1993 och vann tre gånger på Europatouren, bland annat Scandinavian Masters 1997. Han började spela på Legends Tour 2019 och har två andra platser där och nu alltså en seger.

Legends Tour fortsätter nu till Mauritius för MCB Tour Championship Mauritius, säsongens sista tävling den 8-11 december. Då kommer även Order-of-merit av avgöras. Sydafrikanen James Kingston leder, men med segern på Seychellerna har Joakim Haeggman rusat upp till en femteplats.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från MCB Tour Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights