NyheterSkottland

Hagen 54 – tre Open-banor i samma paket

Linkssugna golfare kan nu få spela tre Open-banor i Sydöstra England på tre dagar i ett golfpaket som kallas Hagen 54 efter Walter Hagens berömda träning inför The Open 1920 då han spelade fram och tillbaka på Prince’s Golf Club, Royal St. George’s och Royal Cinque Ports.

The Open, eller British Open som mästerskapet också kallas, har spelats på femton banor sedan den första tävlingen 1860. Tre av dem ligger kloss mot varandra nere i Kent i sydöstra England och nu finns ett perfekt golfpaket för den som vill uppleva de fina linksbanorna Prince’s Golf Club, Royal St. George’s och Royal Cinque Ports.

De tre banorna har stått värd för totalt 18 Open Championships samt en uppsjö andra tävlingar för såväl proffs som elitamatörer. De nämns alla tre som några av världens bästa banor och är ett sällsynt exempel på enastående kvalitet på en så liten yta.

Ettans tee på läckra Royal St. George´s

När Walter Hagen, ett av golfens största namn på sin tid, kom hit för att träna inför 1920 års Open Championship – som han inte vann, men han tog hem fyra andra Open-titlar på 1920-talet. Eftersom banorna ligger intill varandra spelade han lite hit och dit, hoppade över staket och skickade iväg sin lilla Haskell-boll med sina hickoryklubbor.

Det 17:e hålet på Royal Cinque Ports.

Hagen 54 är en chans för oss vanliga golfspelare att upplev de tre fina Open-banorna – om än kanske inte genom att hoppa över staket och spela lite hit och dit, utan i stället ingår spel på en av världens mest hyllade linksbanor, Royal St. George’s, nyrenoverade och varierade Prince’s Golf Club samt den härliga Braid-banan Royal Cinque Ports där man på klassiskt linksvis spelar ut och tillbaka.

Prince´s Golf Club har nyligen renoverats.

Till det kommer två nätter på fina The Lodge at Prince’s, där många av världens toppspelare bodde när The Open spelades på Royal St. George’s 2021 samt två middagar i lodgens Brasserie on the Bay, lunch efter rundan varje dag, en banguide och fria rangebollar.

För den som inte nöjer sig med tre rundor på tre dagar planeras även ett unikt evenemang den 24 juli 2025 då man verkligen firar Walter Hagens kors och tvärs-golf genom att spela alla 54 hålen på samma dag.

Blir du sugen på Hagen 54 kan du gå till www.thehagen54.com och registrera dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights