NyheterTävlingar

Norén delar ledningen i Kalifornien

Alex Norén och Zach Johnson. Så heter ledarna efter det första varvet av The American Express som spelas på tre olika banor i Coachella Valley i Kalifornien.

Norén rivstartade sitt första varv som han spelade på La Quinta Country Club med att göra fem birdies och eagle på de första sju hålen. Sen gjorde han tyvärr en dubbelbogey, men avslutade med att göra ytterligare fem birdies på de sex sista hålen för totalt 62 slag.

– Jag tror inte att jag någonsin varit sju under par efter sju hål. Och sen slår jag out-of-bounds på det åttonde hålet … Men det är jättekul att vara här, jag gillar den här tävlingen och banan är så vacker, sa Norén efteråt.

USA:s Ryder Cup-kapten förra året, Zach Johnson, inledde även han i ett furiöst tempo. Johnson gjorde sju birdies på de första nio hålen på vägen till sin 62-runda. 47-årigen har inte vunnit på PGA-touren sedan 2015 och hans 29 slag på de första nio hålen var hans lägsta någonsin på 493 starter på PGA-touren.

– La Quinta Country Club är alltid en av de bäst skötta banorna på touren. Gräset ser nästan fejkat ut, så bra är det. Jag älskar den här banan. Greenerna är helt perfekta och får man igång puttningen här kan man skjuta riktigt låga scorer, sa Johnson som endast behövde tio puttar på sina första nio hål.

Två slag efter ledarduon lurar Xander Schauffele, Patrick Cantlay Si Woo Kom och glädjande nog även Alexander Björk som spelar sin andra tävling på PGA-touren efter att ha fått kortet via en bra placering på DP World Tour förra säsongen. Björks scorekort innehöll en eagle, sju birdies, en bogey och resten par för totalt 64 slag. Den tredje svensken i startfältet David Lingmerth, inledde med 70 slag och delar 98:e platsen.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från The American Express

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights