NyheterTävlingar

Lisa Petterssons största seger

Lisa Pettersson sköt en fenomenal sista runda i Helsingborg Open på Allerum GK och tog därmed hem sin första titel på Ladies European Tour.

27-åringen startade den sista dagen ett slag efter ledarna Nicole Garcia från Sydafrika och Ana Pelaez Trivino från Spanien. Och efter en lång jakt kunde Pettersson smita förbi och vinna med ett slag efter en spektakulär eagle på det sista hålet.

Efter att ha tagit över ledningen i klubbhuset på 11 under par, stod hon inför en nervkittlande väntan på övningsgreenen när Pelaez Trivino, som varit i ledning hela dagen, spelade det sista hålet. Spanjorskan behövde en eagle för att vinna och en birdie för att tvinga fram ett slutspel, men hennes birdieputt smet retsamt förbi och Pettersson kunde därmed pusta ut.

– Jag tror inte att det har sjunkit in ännu om jag ska vara ärlig. Jag vet inte riktigt vad som hände där ute. Jag är i chock, men det känns så bra, sa en lycklig vinnare.

– Jag slog ett riktigt bra drive på 18:e och jag sa till min caddie, (Philip Axelsson) som är min pojkvän, att det var skönt att avsluta med ett bra drive. Sedan hade jag cirka 180 meter kvar, och jag slog en järnfemma till cirka två meter från hål och satte putten. Jag hoppade över ett av mina bästa vänners bröllop den här veckan för att spela den här tävlingen. Hon var förstående och jag är säker på att hon kommer att förstå ännu mer nu!

Spanjorskan Pelaez Trivino kom tvåa vilket var hennes femte topp 10-placering för säsongen och går förbi Linn Grant i Race to Costa del Sol-rankingen och ligger nu tvåa efter Indiens Aditi Ashok. Lisa Petterssons seger på Allerum för upp henne från en 60:e till en sjunde plats på samma ranking.

Ladies European Tour fortsätter nu med Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna GC. Lisa Pettersson var medlem på Ullna under sina år på East Carolina University och kan banan väl. Nu representerar hon Täby GK och bor endast en kvart från veckans tävlingsbana.

– Det ska bli skönt att sova i min egen säng den här veckan, menar Lisa Pettersson, den senaste svenska vinnaren på Ladies European Tour.

Foto: Tristan Jones / LET

Klicka här för att komma till slutresultaten från Helsingborg Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights