LivsstilRichterskalan

Richterskalan – september 2020

Världen öppnar upp alltmer och det spelas golftävlingar igen över nästan hela världen. Publiken lyser fortfarande med sin frånvaro men mycket kan man numera som bekant följa från TV-soffan. Här kommer det bästa som hänt i golfvärlden den senaste tiden. Allt enligt Golfbladets chefredaktör, Fredrik Richter.

1.Sophia Popov. 27-åringen från Tyskland tänkte lägga av med golfen förra året, men valde att fortsätta lite till. Tur var väl det då hon slog till med en av de största skrällarna i golfhistorien  när hon vann AIG Womens Open på Royal Troon.

2. Dustin Johnson. Amerikanens golf under The Northern Trust på TPC Boston kan ha varit den bästa golf som någonsin spelats. Johnson gick 30 under par på fyra varv, 11 bättre än tvåan och är nu ny världsetta.

3. Phil Mickelson. Fyllde 50 i somras och gjorde debut på Champions Tour i slutet av augusti. Och som förväntat dominerade Phil totalt i debuten. Tangerade rekordet på 54 hål med 22 under par och var helt överlägsen.

4. Collin Morikawa. Supertalangen vann på PGA-touren i juni men fick sitt stora genombrott när han i augusti vann årets första major, PGA Championship, på ett imponerande sätt. Kommer att vinna fler majors framöver.

Dani Holmqvist

5. Dani Holmqvist. Ju tuffare förutsättningar, desto bättre verkar hårdingen Dani spela. Var enda spelare att vara under par efter två ronder i ett riktigt busväder med vind och regn i AIG Womens Open och gick därmed i ledarboll dag 3.

6. Mikael Lindberg. Har dominerat stort på MoreGolf Mastercard Tour i år med bland annat två segrar och tre andraplatser. Har inte varit sämre än 11:a på sina nio starter. Riktigt imponerande golf av AIK:aren!

7. Alex Norén. Har rasat ner till 87:e plats på världsrankingen men nu verkar det vända för Haningesonen. Närspelet håller som vanligt världsklass och nu börjar även det långa spelet komma igång på allvar. Blir kul att Alex följa i höst.

8. Christer Åkerblom. Cribba är en riktig eldsjäl och hans engagemang i projektet ”Fem juniorer är fler än fyra seniorer” där han ser till att juniorer, oavsett bakgrund, får chansen att spela golf är beundransvärd. Bra Cribba!

9. Sebastian Söderberg. 29-åringen spelar riktigt bra golf på Europatouren. Var bra med i Wales två veckor i rad. Hade han inte fått för mycket spinn på inspelet på sista green i ISPS Handa Wales Open hade andra segern varit ett faktum.

10. Scottie Sheffler. Är bara 24 år men beter sig som en rutinerad tourveteran. Spelade riktigt bra i PGA Championship och i tävlingen efter slog han till med en 59-runda. Bäst att ha koll på honom framöver.

Foto Getty Images, Peter Cordén, Göran Söderqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights