NyheterTävlingar

Harris English håller undan i Memphis

Harris English följde upp sin fina 62-runda från torsdagen med en 65-runda dag två. Han är därmed 13 under par och leder fortfarande med två slag. Men under fredagen var det många låga scorer på TPC Soundwind och det är en allt tätare ledartavla i årets WGC – FedEx St. Jude Invitational.

– Jag fortsätter att spela riktigt stabilt. När jag missar fungerar närspelet som det ska och det mesta klickar nu, sa English efter sin runda.

Närmast English jagar Cameron Smith och Abraham Ancer på 11 under par. Smiths putter var glödhet under fredagen och han hade ett läge på det sista hålet att slå alla tiders puttrekord på PGA-touren. Om Smith sänkt den birdieputten hade han använt endast 17 puttar på 18 hål! Birdieputten smet dock förbi och Smith delar därmed rekordet på 18 puttar.

Smith, som slutade tio i OS i Tokyo förra helgen, visste inte hur många puttar han hade förrän han gick på 17:e fairway och började räkna dem.

– Det kan inte vara sant, sa han när han räknat ihop dem.

– Det var en bra dag på greenerna, helt klart. Greenerna är helt perfekta här så slår man en bra putt så går den i. Jag satte även några chippar idag så det var ju bra för statistiken.

Cameron Smith behövde endast 18 puttar på fredagen. Tangerat rekord på PGA-touren.

Smiths 62-runda innehöll inga bogeys men väl en eagle och sex birdies. Han behöver sju puttar på de första nio hålen och 11 till på de sista nio hålen. Även Abraham Ancer från Mexico sköt en bogeyfri 62-runda och delar andraplatsen.

Ian Poulter (66), Scottie Scheffler (65) och Sam Burns (64) är 10 under par, och Louis Oosthuizen (64) och Bryson DeChambeau (66) ligger 9 under inför helgen. DeChambeau missade OS i Tokyo förra veckan på grund av ett positivt test för Covid-19.

Engelsmannen Ian Poulter jagar en plats i Europas Ryder Cup-lag och ligger fint med inför de två avslutande varven.

– Allt känns jättebra och jag gav mig själv många birdiechanser idag. Jag har spelat bra en längre tid och jag vill verkligen komma med i laget igen, sa Poulter efter sin runda.

48 av världens 50 spelare är på plats i Memphis och eftersom banan spelas lätt i år kommer birdiejakten fortsätta även över helgen.

– Du måste hålla gaspedalen nere hela tiden. Det kommer att bli låga scorer även på lördag och söndag och det går inte att släppa på gasen, menade ledande English som jagar sin tredje seger för året.

Klicka här för att komma till resultaten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights