NyheterTävlingar

Tiger Woods brorsdotter kvalade in till majorn trots två slags plikt

Hur många skulle få extra energi och kraft av två slags plikt i en avgörande strid om en plats till majorn? I stället för att bryta ihop, taggade Cheyenne Woods till och tog hem segern i Spring Women i New Jersey, U.S. Women’s Open-kvalet, med fem slag. Vilken bedrift!

Familjen Woods är numera synonym med golf. Medan Tiger Woods återhämtar sig från bilolyckan i februari i år, klättrar hans brorsdotter stadigt på ledartavlorna i stortävlingarna.

Hur många lyckas vinna efter att ha brutit mot reglerna, som 30-åringen nu gjorde i kvalet?

Cheyenne Nicole Woods är den golfspelare på LPGA-touren, som får mest uppmärksamhet just nu. Namnet gör sitt, men också det att hon är en golftalang att räkna med. Hon föddes i Phoenix i den amerikanska staten Arizona den 25 juli 1990.

Halvbror

Precis som Tiger har hennes föräldrar olika etniska rötter. Mamman Susan Woods är vit medan pappan, Earl Dennison Woods Jr, är av afrikansk amerikansk härkomst med en del asiatiskt och indianskt blod i ådrorna. Cheyennes far är halvbror till den berömda golfspelaren Tiger Woods och det är det som gör Cheyenne till Tigers brorsdotter.

Det hela utspelade sig på det sjunde hålet på Spring Lake Golf Club i New Jersey. Här hände något som fick Woods att tända lite extra. Woods egen bollträff var så dålig att hon antog, att det var hennes boll som låg riktigt illa i ruffen intill en bunker.

Slog på medspelarens boll

Hennes spelpartner indikerade dessutom att det var hennes egen boll som låg på green. Cheyenne slog därefter sitt tredje slag. Det var först efter det att bollen flög upp i skyn mot hålet, som hon insåg sitt misstag. Det var fel boll hon slog på. Detta innebar två slags plikt, en dubbel på hålet.
– Ärligt talat var det pliktslagen, som fick mig att fokusera, fick mig att bli lite arg. Jag ville bara spela klart på så få slag som möjligt efter det, säger Woods till Golfweek.

Läs mer om Charlie Woods här>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights