LivsstilNyheter

Här kommer golfcamparna att tillbringa semestern

Golfcamping är den nya trenden. En varierande och roligt semester med golfklubborna i bagaget lockar alltfler.
I april 2022 genomfördes en undersökning bland svenska golfcampare på uppdrag av Golfamore Group, där bland annat Golfhäftet och OnTee ingår. Det är tredje året i rad som undersökningen görs.

Husvagn

Av de 394 respondenterna svarade mer än 80 procent, att de planerar att golfcampa under året, 18 procent av totala antalet respondenter hade redan genomför årets första golfcamping. 12 procent av respondenterna hade fortfarande inte bestämt årets semesterplaner när undersökningen genomfördes i maj.

32 procent uppger att de planerar mer än tre veckor av golfcamping under året, 17 procent planerar mellan två och tre veckor och ytterligare 40 procent planerar att vara borta en till två veckor och resterande 10% planerar några dagar.

Man bokar ställplats via telefon – men 8 av 10 vill boka online

Ca hälften av respondenterna bokar sin ställplats på telefon.

– Vi ser ingen avmattning på golfcamping-trenden i denna undersökning. Många klubbar satsar på bättre ställplatser och att utveckla sitt utbud på campingfronten. Efter en pandemirelaterad golfboom ser vi även allt mer digitalisering hos klubbarna vilket gynnar både resenärerna och klubbarna själva då dessa kan ta emot bokningar dygnet runt och effektivisera sina processer, berättar Fredrik van Speijk, VD & Medgrundare på Golfhäftet.

Favoritklubbarna för golfcamping

I fritextfrågan om respondenternas favoritklubbar för golfcamping var det Mariestads GK, Emmaboda GK och Vinbergs GK som omnämndes flest gånger som bästa golfcampingklubbarna. Precis samma topp-tre som i fjolårets golfcamping-undersökning. Töreboda och Brevikens är två nykomlingar på topp 5 listan.

Bild från Mariestads GK – golfcamparnas favoritklubb

– Vid vår golfbana i direkt anslutning till Vänern har vi utvecklat de optimala ställplatserna, Seaside vid sjökanten samt Greenside i anslutning till nians hål. Som en extra bonus ligger våra ställplatser på gångavstånd från Sandvikens badplats med sandstrand samt cykelavstånd till Mariestads centrum. Ställplatserna är utrustade med elanslutning för husbilar och husvagnar samt latrintömning, dessutom tillgång till dusch och toalett i klubbhuset dygnet runt, berättar PG Johansson på Mariestagds Golfklubbs Marknadskommitté.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights