Middagstipset: Bifftaco i tortilla med spröd, vit majs
En nyhet har kommit ut på hyllan i matbutiken. Kanske har du redan provat den? Santa Maria Tortilla White Corn i liten storlek är en höjdpunkt när helgen och fredagsmyset närmar sig. En klassisk tortilla baserad på vit majs är jättegott. Vi har smakat! En liten tortilla med härlig och tydlig känsla av solgul majs. Här bjuder vi på, tillsammans med Santa Maria, ett recept som snabbt kan göras när du blir sugen på texmex när den är som bäst.
Bifftaco i majstortilla med karamelliserad lök
En spännande bifftaco med ljuvlig karamelliserad lök i en mjuk och len majstortilla. Ett riktigt gott tillskott till den klassiska tacomiddagen.
Ingredienser:
Antal portioner: 4
1 paket Santa Maria White Corn Tortilla
500 g biff
1 påse Santa Maria Spice Paste Beef Tacos
1 msk olja, till stekning
2 gula lökar, tunt skivade
2 msk smör
1 tsk socker
Tillbehör:
1 paket mjuk salladsost, 120g
1 silverlök, fint hackad
1 kruka koriander, hackad
1 flaska Santa Maria Taqueria Salsa
Gör så här:
- Hetta upp en stekpanna med olja, torka av biffarna och stek på hög värme i oljan, ca 1,5 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.
- Lägg biffarna på en skärbräda och låt dem vila.
- Stek löken i smör på medelhög värme i en mindre panna eller tjockbottnad kastrull.
- Löken ska bli riktigt gyllenbrun och mjuk. Häll på socker som får karamellisera med i löken.
Förbered resten av tillbehören:
- Hacka silverlök och koriander.
- Smula salladsosten.
- Värm White Corn Tortillas enligt instruktionen på paketet, håll dem varma i en ren handduk.
- Skiva biffen i tunna strimlor.
- Hetta upp stekpannan, lägg tillbaka köttet och häll på Spice Paste Beef Tacos. Rör om ordentligt, värm ca 1 minut.
- Montera tacon, börja med lök i botten av tortillabrödet, lägg på kött, salladsost, toppa med Taqueria Salsa och garnera med silverlök & koriander.
- Sätt ugnen på 200⁰C
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form, blanda Spice Paste Chicken Tacos med vatten och blanda med kycklingen, tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter, tills kycklingen är genomstekt.
- Rosta majs i en torr panna tills den får lite färg, tillsätt grädde, chiliflakes och salt. Låt koka på svag värme tills det blir krämigt.
- Skär rödlöken i tunna skivor. Snabb-pickla rödlök genom att blanda salt, socker och vinäger i en liten skål, tillsätt den tunt skurna rödlöken och låt stå cirka 15 minuter innan servering.
- Halvera körsbärstomater och strimla salladen.
- Ta ut kycklingen från ugnen och dra isär den med två gafflar, blanda ihop den trådiga kycklingen med såsen som blir i ugnsformen.
- Värm tortillan enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera tortillan tillsammans med kycklingen, majsröran, sallad, tomat, picklad rödlök, riven ost, chunky salsa och koriander.
Tips: Gör rätten vegetarisk genom att byta ut köttet mot 700 g svamp. Stek på samma sätt men under längre tid. Tillsätt Spice Paste Beef Tacos när svampen är klar.