NyheterTävlingar

Henrik Stenson utser Edoardo Molinari till vicekapten

Europas Ryder Cup-kapten Henrik Stenson har utsett italienaren Edoardo Molinari till sin andra vicekapten i matchen mot USA som kommer att spelas på Marco Simone Golf & Country Club i Rom, Italien 25 september – 1 oktober 2023.

Edoardo var tillsammans med sin bror Francesco en del av det segrande europeiska laget i Ryder Cup 2010 på The Celtic Manor Resort i Wales. Han har spelat 356 tävlingar på DP World Tour och vunnit tre gånger. 41-åringen är Stensons andra vicekaptensutnämning, efter tillkännagivandet av dansken Thomas Björn, den vinnande kaptenen i Ryder Cup 2018.

Molinari kommer utan tvekan att bli ett populärt tillskott till Europas lag när Italien för första gången är värd för Ryder Cup.

– Det är fantastiskt. Jag spelade Ryder Cup 2010 och att bli vicekapten är en dröm som går i uppfyllelse. Det var ett väldigt oväntat samtal från Henrik. Vi hade chattat några gånger om statistik och vad jag kunde göra för att hjälpa laget, men jag förväntade mig aldrig detta, säger en lycklig Molinari.

”Kommer att göra allt för att vinna Ryder Cup”

– Henrik kommer att göra allt han kan för att vinna Ryder Cup tillbaka. Det kommer att bli väldigt roligt för alla som spelar för honom också. Han har alltid varit en väldigt vänlig kille, och ler alltid, så jag tror att det kommer att bli en fantastisk stämning i laget.

– De italienska fansen kommer att vara högljudda och passionerade på Marco Simone. För spelarna kommer det att bli väldigt roligt att spela inför en sådan stöttande publik. Rom är en fantastisk stad, en av mina favoriter i världen. Det kommer att bli en bra vecka totalt sett och jag är väldigt glad att spelarna kommer att få uppleva Rom, menar Molinari.

Edoaro Molinari blir vicekapten på hemmaplan. Foto: Getty Images.

Stenson och Molinari har känt varandra länge och eftersom Molinari är intresserad av statistik och hjälper några spelare som skulle kunna vara med i laget 2023 med det, ringde Stenson upp italienaren.

– Jag frågade honom om han ville göra mig äran att vara med i laget. Jag är väldigt glad över att ha honom ombord och jag ser mycket fram emot hans input och att luta mig mot hans erfarenhet. Eftersom han är italienare kommer det att bli en extra speciell vecka för honom, menar Stenson.

Edoardo och hans bror Francesco representerade Europa i Ryder Cup 2010 på The Celtic Manor Resort i Wales. De blev då de första bröderna att tävla mot USA sedan Bernard och Geoffrey Hunt 1963. De delade sin bästbollsmatch mot Stewart Cink och Matt Kuchar, medan Edoardo bidrog med ytterligare en avgörande poäng i sin singelmatch mot Rickie Fowler när Europa vann med 14½-13½.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights