Nyheter

Hit reser Trump efter en eventuell valförlust

Enligt www.trumpgolfcount.com har Trump spelat fler golfrundor som president än någon annan invånare i Vita huset. Han har besökt sina golfklubbar 280 gånger under sitt ordförandeskap och spelat vid 140 tillfällen.

Trumps andra golfbana i området

Donald Trump har sagt att han kan lämna USA, om han förlorar Vita huset till Joe Biden nästa månad. Om så är fallet har han precis fått den perfekta platsen att resa till. En ny golfbana i Aberdeenshire lockar. Det är presidentens andra i området.

Om Trump väljer att resa dit, bör han dock vara beredd på att möte att visst motstånd. Välkomnandet kan bli riktigt iskallt.

Förra veckans beslut, att man godkände anläggningen av golfbanan i Aberdeenshire, kan ha en katastrofal inverkan på områdets känsliga miljö.

Trump International Golf Links Scotland byggde en bana på Menie-gården, norr om Aberdeen, 2012, och dess konstruktion har beskyllts för att ha skadat det spektakulära sanddynesystemet på närliggande Foveran Links.

Miljöexperter hade uppmanat Aberdeenshire-byggrådet att dra tillbaka planeringstillståndet för den andra golfbanan vid Menie, som Trump hade bett om att bygga. Men i september förra året ignorerade kommunfullmäktige dessa varningar och rekommenderade att förslaget gavs klartecken.

Fördelar med Trumps golfbana

– Den nya banan kommer att bidra till betydande sociala och ekonomiska fördelar, menade man.
Denna optimism delas inte av naturvårdare. De säger att beslutet innebär att Foverans ovanliga skiftande sand och olika växtliv påverkas.

Sanddynorna förstörs

– Detta beslut ger Trump-organisationen grönt ljus för att ytterligare vandalisera och förstöra Skottlands naturarv”, säger Bob Ward, chef vid ”Grantham Research Institute on Climate Change and the Environment”.
– Aberdeenshire-rådet och den skotska regeringen har ignorerat invändningarna om skador på de världsberömda sanddynerna som ska skyddas som en plats av särskilt vetenskapligt intresse, men som redan delvis har förstörts av byggandet av den första golfbanan.

Den nya 18-hålsbanan kommer att kallas MacLeod-banan efter Trumps mor, Mary Anne MacLeod, som föddes och växte upp på den Hebridiska ön Lewis innan hon emigrerade till New York. Banan kommer att byggas söder och väster om den ursprungliga.

Lovade runt

Hur kom det sig då att Trump fick godkännande för sin första ”Trump-egendom”, som omfattade sanddynerna? Jo, han lovade att skapa upp till 6000 jobb genom att bygga ett femstjärnigt hotell med 450 rum, butiker, ett sportkomplex, timeshare-lägenheter, två golfbanor och bostadsområden. Men hittills har han bara konstruerat en 18-hålsbana, som är öppen sju månader om året, ett träningsområde och ett litet klubbhus med restaurang och butik. Han gjorde också om Menies herrgård till ett boutiquehotell med 16 rum.

Vinna eller förlora?

Med drygt två veckor fram till valdagen ser det ut som om Trump kan tillbringa ännu mer tid på sina golfbanor. Hans demokratiska motståndare, Joe Biden, leder med 17 poäng i den senaste undersökningen av Opinium Research / Guardian. Mer än 18 miljoner röster har redan avgivits.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights