LivsstilNyheter

Hole-in-one för Scandic Skellefteå

Scandic Skellefteå och RUFF Indoor Golf tar inomhusgolfen till nästa nivå och öppnar stadens första golflounge i hotellets lokaler.
Regnigt ute och svinkallt? Tur att det går att spela golf inomhus. Nu finns möjligheten även norrut.

Premiär och invigning den 27 oktober

Den 650kvm stora golfloungen med sex stycken simulatorer från marknadsledande TrackMan, öppnar den 27 oktober och Skellefteås golfentusiaster får under hösten ett helt nytt vardagsrum för att träffas, diskutera svingteknik eller träna inför nästa års golfsäsong.

Mingel och socialt umgänge

I ett pressmeddelande berättar Elin Burström, som är hotellchef för Scandic Skellefteå att golfloungen kommer, utöver golfspel, även att erbjuda god mat och dryck i en härlig miljö, utformat för mingel och socialt umgänge.
– I hotellets nya golflounge skapas också utrymme för golfens professionella scen med tv-sändningar från tourer, större golfturneringar samt live-sändningar från SHL och andra större sportevenemang runt om i världen, säger hon.

Golfspelandet har under de senaste två säsongerna sett en markant ökning av nya medlemmar och rekord i antal bokade ronder. Bara i Västerbotten ökade antalet nya golfspelare under 2020 med närmare 1800 personer, en tillväxt som fortsatt under första halvan av 2021. Från och med den 27 oktober har Skellefteborna möjlighet att spela golf året om i världens modernaste simulatorer.

Sätt att umgås

– Golfen har under de senaste åren demokratiseras och blivit mer än bara en sport, det är numera ett sätt för att umgås med familj och vänner. Att vi nu tillsammans med gänget på RUFF skapar en 650kvm stor golflounge med sex simulatorer i världsklass, innebär att vi tillför ett helt nytt vardagsrum för Skelleftebor där alla kan spela golf, umgås eller bara unna sig själv en välbehövlig paus från vardagen. Vi blir kort och gott den nya kompisen i stan, säger Elin Burström.

– Vi ser Skellefteå som en knytpunkt till Västerbottens län och en fantastiskt fin kustkommun. Sportintresset är stort i Skellefteå och golfen växer med antalet utövare. Därtill så växer också kommunen i folkmängd tack vare industri och satsning på utveckling runt om i Skellefteå och dess närområde. Tillsammans med Scandic Skellefteå ser vi på RUFF fram emot att kunna erbjuda golf under årets alla månader, säger Anders Sundin, vd och delägare på RUFF Indoor Golf.

RUFF Indoor Golf grundades 2020 av golfentusiaster i Gävle. Grundpelaren i konceptet är att ge varje besökare en härlig upplevelse där man kan koppla bort vardagen, spela turneringar, träna och möta nya vänner, det vill säga, golf på besökarens villkor. Scandic och RUFF har sedan tidigare etablerat det mycket uppskattade golfkonceptet på Scandic Infra City och Scandic Ariadne i Stockholm.

Fakta om Scandic Skellefteås nya golfkoncept

  • Sex stycken, TrackMan 4-golfsimulatorer
  • 650kvm golflounge med mat- och dryckesservering
  • Pay & play: från 275kr / timme
  • Möjlighet att abonnera för grupp- och företagsevent
  • Möjlighet till förvaring av egen golfutrustning
  • Gratis låneklubbor från märken som Callaway och Titleist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights