Ernie Els: ”Kämpar för min son varje dag”

Den sydafrikanska golfaren Ernie Els, 51, har inte bara golf i tankarna just nu. Han har också fullt upp att ta hand om sin son Ben som är autistisk. I dagarna publicerade han ett upprop på Instagram – läs mer om det här.

Det är kanske ingen hemlighet att den sydafrikanske golfspelaren Ernie Elf även arbetar med att öka förståelsen för autism. Han och hustrun Liezl har nämligen ett barn med autism, sonen Ben. 

Els for Autism

Ernie skriver själv om sitt arbetet för att bringa klarhet och stödja forskningen i ämnet och han gör det via sitt Instagramkonto. Något hans följare älskar honom för.
– Som ni alla vet jag jag en son med autism, Ben. Sedan han fick sin diagnos har min hustru Liezl och jag bestämt oss för att hjälpa Ben och andra som drabbats att nå sin fulla potential. Vi har varit också startat en stiftelse i hans ära som vi kallat för Els for Autism. Och den har blivit en stor källa till glädje för oss alla, skriver Ernie.

Hedersmedlem

Nyligen blev golfspelaren från Sydafrika hedersmedlemskap i @therandagolf. Hela min karriär har jag alltid haft största respekt för allt de gör, administrera reglerna och göra ett otroligt jobb som stöder och främjar golf på alla nivåer runt om i världen.

Ernie Els

R&A driver några av våra största mästerskap, inklusive The Open, och jag är stolt över att ha kunnat spela en roll i dess berömda historia. Att få hedersmedlemskap är något jag kommer att värna om resten av mitt liv.

Ernie har dock ännu fler strängar på sin lyra, han är även involverad i tillverkningen av några fina sydafrikanska viner. Han delar sin tid mellan Johannesburg i Sydafrika, Wentworth i Storbritannien och Florida i USA. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights