NyheterTävlingar

Tredje gången gillt för Sam Burns

Sam Burns har länge drömt om att få vinna en tävling på PGA-touren. Han har varit nära flera gånger, och under Valspar Championship i Florida i helgen nådde Burns hela vägen och vann sin efterlängtade seger.

Burns hade varit i ledningen inför det sista varvet två gånger tidigare den här säsongen men tappat segerchanserna på avslutningsrundan. På Valspar Championship klev han återigen ut i ledning på söndagen, och det blev en duell mot Keegan Bradley, där Burns var starkast till slut och kunde vinna med tre slag.

– Efter mitt bunkerslag på det sista hålet insåg jag att jag skulle vinna, och då kom alla känslorna. Jag har väntat så länge på det här, så det känns fantastiskt, sa en rörd vinnare som fick fira med hela familjen efter sin historiska seger.

Hela familjen Burns firade Sams historiska seger.

I familjen Burns har det framförallt varit amerikansk fotboll som gäller. Pappa Todd spelade för Louisiana Tech och det gjorde även storebror Chase. Även Sam spelade amerikansk fotboll som liten men visade även en stor talang som golfare. När han gick i åttonde klass berättade han för sina föräldrar att han ville satsa på golf istället för amerikansk fotboll och det var tuffa nyheter för hans mamma att ta in.

– Hon blev förkrossad eftersom hon älskade att titta på våra matcher på fredagarna, hon levde för det. Men jag föreslog då att jag skulle spela i laget ett år till om vi byggde en puttninggreen på vår tomt så att jag kunde träna puttning efter min fotbollsträning. Det gick hon med på, berättar Burns.

Han blev snabbt riktigt bra och rankades som en av de bästa juniorerna i USA, vann Jack Nicklaus Award 2016 och bestämde sig för att bli proffs 2017. Även mamma tyckte att var en bra idé.

Bröt fotleden under en basketmatch

Burns fick direkt uppmärksamhet på PGA-touren för sin prestation på Honda Classic året därpå, när han spelade tillsammans med Tiger Woods på det sista varvet. Burns slog Tiger Woods med två slag och kom topp-10. En seger på Korn Ferry Tour följde och han fixade då fullt spelkort på PGA-touren. Hans rookieår började bra, men sen bröt han fotleden under en basketmatch på grannbarnen och därmed var den säsongen spoilerad.

Efter många försök fick äntligen Sam Burns ta hem sin första seger på PGA-touren.

Men denna säsong var han tillbaka med full kraft. Burns sköt 64-65 på de första på rundorna i Safeway Open i september för att dock sedan falla tillbaka. Även i Houston Open var han bra med efter två varv för att sedan tappa. Han har legat topp-5 efter två rundor fem gånger den här säsongen, flest av alla spelare, men aldrig lyckats knyta ihop säcken.

– Alla de chanser jag haft tidigare har inte gjort mig frustrerad utan de har snarare gjort att jag varit förberedd på att vinna, menar Burns.

Han och Keegan Bradley delade ledningen efter 36 hål på Valspar Championship. De delade ledningen även efter 54 hål. Men sen ryckte Burns ifrån och ledde med fyra slag inför det sista hålet där han kunde njuta av promenaden upp mot den sista greenen och mot en seger som var väl värd all väntan.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights