NyheterTävlingar

Jätteledning för Brian Harman i The Open

Amerikanen Brian Harman har aldrig varit i ledningen efter 36 hål i en major. Nu leder han The Open Championship med hela fem slag inför helgen efter en 65-runda på lördagen som tog honom till 10 under par. Harman gjorde birdies på fyra av sina första fem hål, gjorde sedan 12 raka par, innan av avslutade sitt fina varv med en eagle. 

Harman är den nionde spelaren under de senaste 40 åren som leder med minst fem slag efter 36 hål i  en major. Samtliga åtta som gjort det tidigare har vunnit.

Det är puttern som varit vägvinnande för den vänsterspelande amerikanen. Under de två första dagarna på Royal Liverpool Golf Club har har sänkt puttar från totalt 80 meter, och varit överlägset bäst på greenerna av alla spelare i årets upplaga.

Han har inte missat en putt inom tre meter och han sänkte flera viktiga puttar för par i mitten av rundan på fredagen när spelet vacklade tillfälligt.

– Jag har haft en väldigt het putter de två första dagarna, men det är två varv kvar och jag hoppas att puttern fortsätter vara het även över helgen, sa Harman.

I lördagens ledarboll får Harman sällskap av Tommy Fleetwood som ligger ensam tvåa på fem under par. Engelsmannen spelar i princip på hemmaplan och publiken lär fortsätta att bära fram honom under helgen.

Fleetwood hade inte samma fina flyt som under torsdagen och fick kämpa för sina par. Han avslutade med att sänka en parputt från två meter som säkrade en plats i ledarbollen på lördagen.

– Det var en kämparinsats på banan i dag. Men det är lika tillfredsställande som att spela bra. Jag älskade varje minut och jag vill tacka alla som kom ut på hejade på mig idag. Det var underbart, sa engelsmannen.

Senast The Open spelades på Royal Liverpool var 2014. Då vann Rory McIlroy. Nordirländaren är nio slag från ledningen i årets upplaga och ser fram emot helgen.

– Om jag kan gå fyra, fem under par på lördagen kommer jag ha en riktigt bra chans att vinna, siade McIlroy.

McIlroy delar 11:e platsen på ett under par med en mängd spelare, bland annat Henrik Stenson som efter en fint varv på 68 slag gick förbi de andra svenskarna och är bästa blågula spelare inför helgen.

Klicka här för att komma till ledartavlan från The Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights