NyheterTävlingar

Norén bra med i Skottland

Det var sannerligen inga enkla förhållanden som Skottland bjöd på under den andra dagen av Alfred Dunhill Links Championship som spelas på St Andrews, Carnoustie och Kingsbarns. Hårda vindar, låga temperaturer och ett konstant regnande gjorde att scorerna sköt i höjden jämfört med torsdagen.

En som klarade den tuffa utmaningen galant var Alex Norén som var näst bäst av alla spelare och gick runt Kingsbarns på 69 slag och rusade därmed upp på ledartavlan hela vägen till en andra plats. Endast nio spelare gick under par på fredagen, jämfört med 133 på torsdagen.

– Kingsbarns är ett bra ställe att spela på. Den är inte superlätt, men det finns lite utrymme från tee på banan och jag spelade bra, trots att jag knappt kände mina händer. Det gällde bara att hålla bollen lågt hela dagen, även i medvind och inte spela hjälte. Det var en riktigt tuff runda idag, sa Alex som kommer att spela på St Andrews Old Course på lördagen då meteorologerna har lovat betydligt bättre väder.

Richard Mansell klarade de tuffa förhållandena i Skottland bäst av alla under fredagen. Foto: Getty Images.

Ledaren inför helgen, engelsmannen Richard Mansell, gick runt på Old Course på imponerande 68 slag och jagar sin första vinst på DP World Tour.

– Jag kan inte känna någonting i min kropp just nu. Det var brutalt där ute idag. Men jag försökte vara positivt och fokuserad hela dagen och min caddie gjorde ett fantastiskt jobb med att hålla alla saker torra. Men på sluthålen gick det inte och allt var dyngsurt. Det gällde bara att försöka få igång värmen och känseln i händerna och gneta på och undvika alla hinder. Vi kämpade på riktigt bra idag, sa en frusen men nöjd ledare efteråt.

Tredjeplatsen delas av dansken Niklas Nørgaard Møller och fransmannen Antoine Rozner som båda haft varven 63-74 och därmed är sju under par. Hemmaspelaren Robert MacIntyre är slaget efter på en femteplats.

Många spelare hade det kämpigt på fredagen. Rory McIlroy gick runt på 75 slag, Shane Lowry sköt en 79-runda och Kristoffer Broberg som spelade så fint på torsdagen med en 64-runda, hade 16 slag mer under fredagen och gick runt St Andrews Old Course på 80 slag.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Alfred Dunhill Links Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights