NyheterTävlingar

Johanna Gustavsson blev årets spelare på Ladies European Tour

Direkt efter säsongsavslutningstävlingen på Ladies European Tour, Andalucia Costa del Sol Open de Espana, hölls galan LET End of Season Awards där bland annat priset till Årets spelare på Ladies European Tour delades ut. Det är LET-medlemmarna själva som röstar fram en spelare som ”ska vara en förebild för nuvarande och blivande LET-spelare, både inom och utanför repen och som ska inspirera andra att börja golf och sträva efter att uppnå sina mål”.

Priset gick i år till Johanna Gustavsson.

Johanna Gustavsson började sin karriär på LET Access Series 2015 innan hon säkrade sina fulla LET-spelrättigheter säsongen 2016. Svenskan har sedan dess förbättrat sin ranking på LET varje år men denriktiga genombrottsäsongen kom 2022 när hon noterade sex topp-10 placeringar inklusive tre andra platser och slutade trea i Race to Costa del Sol, efter två andra svenskor: Linn Grant och Maja Stark.

Gustavsson har fortsatt prestera på hög nivå även denna säsong med fem topp-10 placeringar men framförallt kom äntligen den första segern på LET för 30-åringen när hon tog hem Lacoste Ladies Open de France i september. Det var en rörd vinnare som tog emot priset på LET End of Season Awards.

– Jag vill tacka mina kollegor på Ladies European Tour för det här priset, det betyder mycket att bli framröstad som årets spelare. Jag är väldigt stolt över att stå här med den här pokalen. LET är en stor familj som jag älskar att vara en del av. Efter åtta säsonger på touren fick jag äntligen min första vinst i år. Det var ett väldigt speciellt ögonblick och att dessutom få ha min bästa vän Emma (Nilsson) som caddie var fantastiskt. Till alla där ute vill jag bara säga ge inte upp era drömmar, de kan gå i uppfyllelse, sa Johanna Gustavsson.

Foto: Tristian Jones / LET

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights