NyheterTävlingar

Andra raka för Burmester – Svensson delad tvåa

Sydafrikanen Dean Burmester vann på hemmaplan förra veckan när han tog hem Joburg Open. Denna vecka fortsatte DP World Tour i Sydafrika med Investec South African Open Championship och återigen vann Burmester precis som förra veckan med tre slag. Denna gång före en trio med bland annat svensken Jesper Svensson.

Sydafrikanen gick in i det sista varvet två slag från ledningen men efter tre birdies på de första nio var han i ledning. Men det var jämnt i toppen. Jesper Svensson inledde med en birdie, gjorde dock tyvärr två snabba bogeys på det och såg att försvinna från toppen av ledartavlan. Men då rullade 27-åringen i tre birdies på fyra hål och var tillbaka i toppen av ledartavlan där han även befann sig efter två rundor.

Men Burmester hade en växel till och gjordes birdies på hål 12, 16 och 17 och då var det ingen av de andra spelarna som mäktade med att hänga på sydafrikanen som alltså tog hem sin andra seger. Och dessutom på hemmaplan.

– Det känns otroligt. Jag har aldrig vunnit två veckor i rad så det här är mycket speciellt för mig. Framförallt att vinna en sådan klassisk och anrik tävling denna vecka som jag alltid velat vinna, är stort. Det här en tävling jag tittade på när jag växte upp och såg många legendarer vinna den, och att själv stå här som South African Open-vinnare, är något jag aldrig kommer att glömma, sa Burmester efter sin seger.

För Jesper Svenssons del är andraplatsen en enorm framgång. För två år sedan var han osäker på om han skulle fortsätta med proffessionella golfkarriär. Då fick han spela en tävling på Challenge Tour i maj och där slog han till med en seger. Efter bra spel resten av säsongen på Challenge Touren fick Svensson kortet till DP World Tour den här säsongen som alltså har börjat på ett strålande sätt. Nu väntar ytterligare en tävling i Sydafrika på DP World Tour. Denna vecka spelas Alfred Dunhill Championship på läckra Leopard Creek. Kan Jesper Svensson fortsätta sitt fina spel där? Och kan Burmester vinna tredje raka?

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från Investec South African Open Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights