Nyheter

Johnson historisk på Augusta

Det hade varit nästintill vindstilla hela veckan under Masters, men när Dustin Johnson kom till det berömda 12:e hålet på söndagen hade det börjat blåsa. Vinden knäckte Tiger Woods som några timmar tidigare slog tre bollar i vattnet och fick skriva in en 10:a i scorekortet på det förädiska lilla korthålet.

Men Dustin Johnson slog en lugn och skruvlös järn-8 och bollen landade säkert på greenen. Därmed var det värsta hindret över för amerikanen och hans stora ledning var intakt. Den här gången skulle han inte inte tappa en ledning i en major, den saken var klar. Han andades ut, gjorde tre birdies i rad på 13, 14 och 15 och kunde njuta av sin första seger i Masters.

Världsettan spelade Masters för 11:e gången och hans 20 under par var rekord för tävlingen och även delat bästa resultat någonsin i en major med Henrik Stenson (The Open 2016) och Jason Day (PGA Championship 2015).

Johnson var till slut fem slag före Cameron Smith från Australien och Sungjae Im i Sydkorea. Johnson var sju slag före Justin Thomas och ytterligare ett slag före med Rory McIlroy och Dylan Frittelli.

Im Masters 2020

– Välkommen till klubben, sa Bubba Watson, klädd i sin gröna kavaj, till Johnson vid 18: e greenen.
– Tack, jag har alltid drömt om att en gång få ta på mig en sådan, svarade Johnson.

En kamp hela dagen

Johnson hade tidigare varit i ledningen i en major efter 54 hål vid fyra tillfällen och tappat ledningen samtliga gånger. När hans ledning krympte i början av avslutningsrundan var det många som undrade om det skulle ske igen.
– Det var en kamp hela dagen, en intern kamp med mig själv, menade Johnson. 

Ingen bogey…

Fram till det fjärde hålet på söndagen hade Johnson spelat 33 hål utan en bogey. Men på fyran kom en. Och sedan ytterligare en direkt på femman och ledningen till Sundjae Im var då nere på ett slag. 

Satte birdieputten

Men sen kom en förlösande birdie på det sjätte hålet när Johnson slog en järn-8 till två meter från hål och satte birdieputten, medan Im gjorde två raka bogeys och Johnson kunde slappna av igen. 

Dustin Johnsson

Mastersdebutanten Im spelade stor golf och 22-åringen såg ut som att han hade spelat Augusta National en mängd gånger tidigare. Cameron Smith spred sina utslag men räddade sig flera gånger med helt otroliga slag från svåra lägen. Medan Johnson tuffade på, steg för steg, slag för slag.
– Jag var nervös hela dagen, men jag försökte kontrollera min nerver och tyckte att jag lyckades rätt bra med det.

Johnson kunde inte hålla tillbaka tårarna efter segern när han började prata om sin familj, fästmön Paulina Gretzky och barnen Tatum och River. Paulina är dotter till legendariske hockeyspelaren Wayne Gretzky.
– Det här betyder så otroligt mycket för mig och för min familj. De vet att jag har drömt om detta i hela mitt liv och att jag jobbat hårt för att stå här idag, sa Johnson medan tårarna rann ner för hans kinder.

Dustin Johnson

– Jag vill spela i kanske åtta, tio år till, sen vill jag umgås med Paulina och mina barn. Men fram till dess kommer jag att jobba stenhårt för att bli så bra som jag kan och vinna fler stora titlar.

Brorsan som caddie

Dustin Johnson hade sin lillebror Austin som caddie och det blev emotionellt på den sista greenen för bröderna. Austins tårar kom när han insåg att brorsan skulle vinna, men Dustin lyckades behålla fokus hela vägen.

Såg lillebror gråta

– Jag såg honom stå och gråta när jag skulle gå fram och sätta min sista putt på den 18:e greenen. Jag var själv nära att börja gråta då, men behövde ju sätta parputten först, menade Johnson.

– Jag älskar bara att uppleva alla dessa stunder med honom, sa Johnson om sin yngre bror, som har varit caddie åt storebrorsedan 2013. 
– Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

Efter att vinnaren från 2019, Tiger Woods, hängde på den gröna kavajen på Dustin Johnson kom tårarna igen, tillsammans med ett stort leende.
– Jag passar i grönt, eller hur? 

Redan i vår är det dags igen på Augusta National då Masters 2021 spelas. Frågan är vems axlar som Johnson ska hänga den gröna kavajen på då? Som världsetta och titelförsvarare kommer att han vara storfavorit att vinna igen. Framförallt när han nu har bevisat för sig själv och alla andra att han kan försvara en ledning i ett stort mästerskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights