NyheterTävlingar

Broberg leder i Spanien

Kristoffer ”Kotte” Broberg gick runt den första rundan av Challenge de España på Club de Golf Playa Serena på 64 slag och tog en ledning med ett slag före dansken Lucas Bjerregard och Jack Senior från England.

Broberg gjorde hela åtta birdies och två bogeys under en stekhet dag på Club de Golf Playa Serena i spanska Almeria. Trots att Broberg kämpat med trötthet i början av veckan, såg han pigg ut under torsdagens runda.

– Jag är väldigt nöjd med min runda idag. Mitt spel har inte varit bra i år men idag verkade allt klicka. Men jag tar inte ut något i förskott för det är fortfarande mycket kvar av den här tävlingen, sa Broberg efter sin fina inledning.

– Jag har inte hunnit träna så mycket den här veckan eftersom jag behövde vila efter tävlingarna hemma i Sverige och i Finland. Mina energinivåer har varit låga och jag bestämde mig för att stanna på hotellrummet och titta på några TV-serier. Jag försöker bara slappna av den här veckan och låta spelet sköta sig själv.

Broberg var mest nöjd med sina drives och sitt spel med wedgarna efter sin 64-runda och hoppas att denna vecka kan bli starten till en formtopp och jakten på ett kort till DP World Tour nästa säsong.

– Jag spelade aggressivt idag och slog drives så ofta det bara gick. Jag har ett enormt självförtroende med den klubban just nu, så det är bara att ösa på. Träffar man fairways på den här banan finns det massor av birdiemöjligheter där ute, sa Broberg.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från Challenge de Espana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights