NyheterTävlingar

Jon Rahm vann U.S. Open efter stor dramatik

Bara två veckor efter att ha tvingats dra sig ur Memorial Tournament i en sexslagsledning efter ett positivt Covid19-test blev Jon Rahm förste spanjor att vinna U.S. Open. Med en fantastisk avslutning där spanjoren satte två tuffa birdieputtar på avslutningshålen vann Rahm sin första major och tog även tillbaka platsen i toppen av världsrankingen.

Han har länge varit känd för sin enorma passion och ibland lynniga humör som kostat honom både en och två segrar genom åren. När han togs från banan för två veckor sedan i en stor ledning i Memorial Tournament var det många som trodde att spanjoren skulle reagera med ilska och frustration. Istället accepterade han läget, hanterade situationen med stort lugn och kom till Torrey Pines i full balans.

Jon Rahm firade seger med hustrun Kelley och sonen Kepa.

I april fick Jon Rahm sitt första barn med hustru Kelley. Sonen Kepa föddes veckan före Masters och livet förändrades på ett ögonblick för Rahm. Med sin fru och son vid sin sida var det enkelt att börja tro på karma och att bra saker händer med bra människor. Så han borde hålla sig till att vara en bra människa.

– Jag tror att från de största motgångarna kan vi få de största genombrotten, det är därför jag är så positiv. Jag sa till Kelly efter Memorial Tournament att något bra kommer att komma av detta. Jag vet inte vad men det kommer något bra och det gjorde det onekligen idag, sa en lycklig U.S. Open-vinnare.

Redan under PGA Championship i maj som vanns av Rahms goda vän och mentor Phil Mickelson kände han att hans humör var i bra balans. Han tittade på sin nyfödda son och lovade honom att jobba ännu hårdare framöver.

– Ända sedan sista varvet på PGA Championship har jag känt att jag inte stör mig lika mycket som tidigare om jag slår dåliga slag. Jag vill vara en förebild för min son och en som han ska vara stolt över, menar Rahm.

På söndagen var det fars dag i USA och med sin egen pappa och son på plats på Torrey Pines blev det en mycket speciell dag för Jon Rahm.

– Jag har gjort några saker tidigare på golfbanan som jag inte är stolt över, och jag önskar att jag kunde få dem att försvinna. Men jag har accepterat dem och gått vidare. Att bli pappa har förändrat mitt liv och även mig som golfspelare. Förhoppningsvis kan han i framtiden växa upp till att vara någon som är stolt över sin pappa.

Jon Rahm älskar Torrey Pines. Det var här han vann sin första seger på PGA-touren 2017 när han tog hem Farmers Insurance Open efter en fantastisk avslutning. Han känner sig hemma och trygg här.

Rahm jublar efter birdieputten på avslutningshålet.

Han rivstartade sin avslutningsvarv med två inledande birdies. Och han avslutade i samma stil med två avgörande birdieputtar på 17:e och 18:e för att ta sig till ledning i klubbhuset på sex under par. Ett resultat ingen annan spelare kunde matcha.

– Jag visste att putten på 18:e skulle falla kraftigt åt höger. Det ser inte ut som den ska göra det, men jag litade på att jag läst den rätt och jag kände tidigt att den skulle gå i.

– Det kändes redan på ettan idag att det var något speciellt i luften. Det kändes att dagen skulle få ett lyckligt slut. Jag älskar den här staden och den här platsen. Det känns nästan som att det är en film som håller på att sluta och jag kommer att vakna snart. Jag älskar Torrey Pines och Torrey Pines verkar älska mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights