Golfbanor i SverigeNyheter

Slottsbanan ska lyfta Haninge GK

Haninge Golfklubb öppnar nu sina portar till den nyligen färdigställda Slottsbanan, en 18-hålsbana som välkomnar golfare från alla kategorier och åldrar – från nybörjare och elit till barn och äldre. Anläggningen markerar en viktig milstolpe för södra Stockholmsområdet och ska erbjuda en golfupplevelse i världsklass vid Årsta Slott.

Den nydesignade Slottsbanan av Christian Lundin är inte bara en banbrytare för området, den har också potential att rankas bland Sveriges topp 20 golfbanor. Banans utformning inkluderar fem valfria utslagsplatser på varje hål för att skapa en trevlig spelupplevelse oavsett golfhandicap. Den vackra och naturnära designen av banan, inspirerad av slottsmiljön och omgivande natur, gör den till en unik speldestination.

– Vi strävar efter att vara en anläggning som erbjuder golfspel för alla, från nybörjare till elit, Slottsbanan 18 hål och Ängsbanan 9 hål i en inspirerande slottsmiljö med hög kvalitet och stark gemenskap för medlemmar, gäster och partners, säger VD & klubbchef Patrik Engvall.

Haninge Golfklubb har varit hem för flera av Sveriges mest framstående proffsgolfare, inklusive Alexander Norén, Kristoffer Broberg, Isabella Deilert och Vincent Norrman.

Vincent Norrman, Sveriges mest framgångsrika spelare på PGA-touren där han i år blev 69:a på FedEx Cup, är medlem på Haninge Golfklubb och var på plats för att slå invigningsslaget på den nya Slottsbanan.

– Jag blev förvånad över att man har kunnat utveckla hålen så framgångsrikt till en modern karaktär med bibehållen bansträckning. Greenområdena har en utformning i världsklass lika de bästa banorna jag spelat med fina jämna greener och utmanande avrinningsområden, säger Vincent Norrman.

Slottsbanan är resultatet av en imponerande design av banarkitekten Christian Lundin, känd för sitt arbete med banor som Öster by Stenson vid Österåker GK. Lundins vision kombinerar hed- och skogsmiljöer, och banans bunkrar och vattendrag är utformade med en unik organisk estetik. Banans flexibla design ger spelarna möjlighet att välja mellan fem olika utslagsplatser och ger varje hål en dynamisk utmaning.

– Haninge Golfklubbs slottsmiljö och vackra natur inspirerade mig att skapa en bana som utmanar, samtidigt som den erbjuder en trevlig spelupplevelse för alla golfare oavsett erfarenhetsnivå, säger Christian Lundin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights