Nyheter

Jordan Spieth ska tillbaka till toppen

Jordan Spieth befinner sig just nu i Texas och förbereder sig inför WGC-tävlingen Dell Technologies Match Play. Den tidigare världsettan har hittat formen igen efter en tre år lång formsvacka. Men på presskonferensen inför WGC-tävlingen berättade Spieth att svackan berodde på en skada i vänster hand.

Lyfte vikter

Troligtvis skadade sig Spieth på gymmet 2018 när han lyfte vikter och ville inte opereras. Han valde istället att ändra sitt grepp och sin sving för att minska smärtan i bollträffen, vilket inte var en lyckad förändring och det blev starten till Spieths dåliga golf och en formsvacka som varade i flera år.

Kompensera vid bollträffen

– Mitt grepp blev allt svagare med åren, och klubbhuvudet mer öppet och jag behövde kompensera det vid bollträffen vilket krävde perfekt timing. För en som redan har ett svagt grepp så var det inte bra alls, berättade Spieth till PGA-tourens hemsida.

– Smärtan gjorde att jag tvingades till det svagare greppet. Så här i efterhand skulle jag såklart ha opererat mig när jag fick skadan, då hade nog svackan inte varit så lång och så djup, sa Spieth, som dock nu är tillbaka igen efter den tuffa tiden.

Spieth har kommit topp-15 i fyra av hans sista sex starter och har studsat upp från 92:a plats till 52:a på världsrankingen.

– Jag kunde verkligen ha hanterat det annorlunda, men nu känns det bra igen och är inte ett problem längre.

Kvalade in till WCC-tävlingen

Spieth har inte vunnit en tävling sedan 2017 och när han inte kvalade in till WCC-tävlingen i Florida i början av mars bestämde han sig för att inte missa någon mer stortävling framöver. Och sedan dess har formkurvan pekat spikrakt uppåt. Han är rankad 49:a i Dell Technologies Match Play, men en skadefri tidigare världsetta som hittat formen och som dessutom älskar matchspel blir att räkna med i veckan.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights