Golfbanor i SverigeNyheter

Sveriges Golfkust prisas för sitt framgångsrika arbete

Under Guldekengalan fick Sveriges Golfkust och Blekinge Golfförbund ta emot Visit Blekinges stipendium #Tillsammans på 25 000 kronor. De uppmärksammas för sitt framgångsrika slit med att paketera och lyfta golfen i länet. Genom samarbete och ett imponerande driv lockar de golfare på alla nivåer – och pollinatörer – till golfdestinationen Blekinge.

I Blekinge finns unika förutsättningar för njutbart golfspel tack vare välskötta banor, den långa säsongen och de korta avstånden. Satsningen Sveriges Golfkust tar vara på länets kompakta format och jobbar prestigelöst för att få fler som gillar golf och sköna upplevelser utanför banan att välja Blekinge. Att åtta golfklubbar samarbetar för att marknadsföra en gemensam golfdestination och erbjuder gemensamma paket, är unikt. Under 2023 har marknadsföringsinsatserna växlats upp rejält.

Nationell tävling och hållbarhetsprojekt

Samarbetet med varandra och aktörer i besöksnäringen och den gemensamma marknadsföringen är inte det enda som imponerar; Blekinge Golfförbund har också lyckats landa ett treårigt avtal med MoreGolf Mastercard Tour – en av Sveriges största golftävlingar som spelas på tre av banorna längs Blekinges kust med start i maj i år. Dessutom deltar länets golfklubbar i Blekinge Arkipelags projekt Hållbara Golfbanorsom syftar till att få fler pollinatörer att trivas på banorna.

Fredrik Jenfjord, VD på Visit Blekinge om varför Sveriges Golfkust får stipendiet 2023:

– De visar på ett föredömligt sätt att ensam inte är stark. Genom att samarbeta får de möjlighet till mer kraftfull marknadsföring samtidigt som de ständigt ger varandra goda möjligheter att utvecklas enskilt genom kunskapsutbyte.

Juryns motivering:

”Åtta klubbar med ett gemensamt mål. En plats med ovanligt fina förutsättningar för många upplevelser under en lång säsong. Pristagarens satsning tar väl vara på Blekinges format och milda klimat, och vet att formeln för framgång är samarbete, prestigelöshet, driv och rätt paketering. Tillsammanspriset 2023 går till: Sveriges Golfkust och Blekinge Golfförbund.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights