NyheterTävlingar

Justin Thomas vann The Players Championship

För fem veckor sen förlorade Justin Thomas sin farfar. Paul Thomas var väldig engagerad i sin sonsons golfkarriär och Justin tog hans farfars död väldigt hårt.

Livet inom golfen

Paul Thomas blev 89 år och spelade själv på touren och deltog bland annat i PGA Championship 1960 och 61 och U.S. Open 1962, och tillbringade sitt liv inom golfen. Även hans sons Mike Thomas blev golfproffs. Men den stora stjärnan i familjen blev Justin Thomas som under söndagen spurtade ikapp och förbi ledarna efter ett strålande avslutningsvarv och tog hem The Players Championship.

Tungt hjärta

Det var under det sista varvet i Waste Management Phoenix Open som Paul Thomas gick bort och Justin spelade nästa dag med ett tungt hjärta. Han sa att han visste att han var tvungen att spela, och att farfar skulle ha velat att han skulle göra det. Han var förkrossad och kunde inte fokusera. Det var den svåraste golfrunda han någonsin spelat.

”Är redo för att något bra ska hända i år”

”Heaven got a good one”, skrev han senare på Instagram, men han hade knappt börjat bearbeta sin farfars bortgång när nästa hemska nyhet rullade in. Två veckor senare, efter att Thomas missat cuten på The Genesis Invitational, skadades Tiger Woods, en av Justins bästa vänner, allvarligt i en bilolycka i Los Angeles.

Justin Thomas det hårt.
–Jag fortsatte att berätta för alla i mitt team och min familj att jag är redo för att något bra ska hända i år, berättade han.

–Vi har gått igenom mycket de senaste månaderna. Jag tror att det påverkade Justin ganska mycket. Han har inte varit sig själv den senaste tiden, menade pappa Mike.

Bryson DeChambeau och Lee Westwood gick i söndagens ledarboll för andra veckan i rad.

Men på TPC Sawgrass var han tillbaka med full kraft. Efter två inledande 71-rundor låg Thomas förvisso långt bak i fältet inför helgens spel. På lördagen släppte han loss alla tyglar och sköt bästa scoren av alla, 64 slag, åtta under par och var plötsligt nästan ikapp ledarna. Under söndagen bestod ledarbollen, precis som förra veckan, av Lee Westwood och Bryson DeChambeau.

Båda var skärrade

Men där hände det märkliga saker på de första nio hålen. Westwoods stabila spel från de första tre dagarna var som bortblåst och när han slicade ner i vattnet från tee på fyran såg engelsmannen förvirrad ut. Det var dock inget mot Bryson DeChambeaus ansiktsuttryck efter att ha toppat ner bollen i ett annat vattenhinder 100 meter från tee på samma hål, med en dubbelbogey som följd. Båda såg skärrade ut, men skulle komma tillbaka senare under varvet.

Thomas kopplade på turbon

Men luckan från ledarna till de andra hade nu krympt. Kanadensaren Corey Conners närmade sig ledarna. Det gjorde även Sergio Garcia som vunnit här tidigare. Även Paul Casey spelade bra och närmade sig täten. Justin Thomas malde på med par på de första sju hålen. En bogey på det åttonde gjorde att han tappade på ledarna. Sen kopplade han på turbon.

Birdie på 9:an. Birdie på 10:an, eagle 11:an och birdie på 12:an, så var amerikanen i ledning.

–Han slog många fantastiska slag, men det bästa var nog järn-femman upp till nians green. Efter det slaget kände vi oss starka, sa Thomas caddie Jimmy Johnson.

Det blev en känslosam seger för Justin Thomas

Thomas missade förvisso en kort par-putt på det 14:e, men en birdie på 16:e gjorde att han fick en lucka till de jagande igen. Hans drive på avslutningshålet gick farligt nära vattnet till vänster, men slutade på fairway och han kunde avsluta med ett par och seger med ett slag före Lee Westwood som för andra veckan i rad slutade tvåa, ett slag efter vinnaren.

Thomas vann sin 14:e seger på PGA-touren och har nu kommit tillbaka från det han kallade ett par skitmånader.

– Jag tänker på honom varje dag men extra mycket idag då jag såg min pappa när jag gick upp mot den sista greenen, sa Thomas om sin farfar.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights