Golfbanor i USANyheterTävlingar

Westwood i ledning i The Players Championship

Det hände mycket på TPC Sawgrass under fredagen då det andra varvet av The Players Championship spelades. Det hördes vrål och suckar på banan efter hole-in-ones, sänkta inspel och katastrofslag som hamnade i någon av banans alla vattenhinder. Världens bästa spelare är på plats utanför Jacksonville i nordöstra Florida och i ledning efter två varv finns den 47-årige engelsmannen Lee Westwood som alltså fortsätter sina fina form och gick runt på en rätt odramatisk och bogeyfri runda, sex under par och är totalt nio under par inför helgen. Och det blir en engelsk duo i ledarbollen på lördagen, då slaget efter Westwood jagar den 21 år yngre landsmannen Matthew Fitzpatrick som sköt sin andra raka 68-runda på fredagen.

Lee Westwood leder The Players Championship efter två varv.

Tävlingen har genom åren vunnits av en mängd olika typer av spelare och nationaliteter: Favoriter, skrällar, långslående, närspelsvirtouser, långa och korta, unga och gamla har vunnit här. Amerikanare, spanjorer, sydafrikaner, en svensk (Henrik Stenson 2009) har lyft pokalen vid det stora klubbhuset bakom 18:e greenen.

Men ingen engelsman har någonsin vunnit The Players Championship.

Matthew Fitzpatrick imponerar på TPC Sawgrass.

Det blir inte någon svensk seger på TPC Sawgrass i år, så mycket vet vi.  Närmast att klara cuten av svenskarna var Alex Norén som gick runt på 70 slag på fredagen. Men hans 78:a på torsdagen förstörde mycket av veckan. Ännu längre ner i resultatlistan hittar vi Henrik Norlander som med sina 80-74 var 10 slag från att få spela vidare över helgen. Ytterligare fem slag senare och först på 151:e plats slutade Henrik Stenson. Hans 85-runda på torsdagen följdes upp av en 74-runda och totalt 15 över par. Stenson kan dock glädja sig med att han avslutade i stil. På det 9:e hålet, hans sista för dagen, slog han upp andra slaget till några decimeter från hål och avslutade några trista dagar på golfbanan med en elegant och enkel eagle.

Bryson DeChambeaus aggressiva spelstil fortsätter att skörda framgångar.

I täten jagas den engelska duon av ett koppel världsspelare. Ledaren efter det första varvet, Sergio Garcia, fortsatte med sitt fina spel men hade det betydligt tuffare på greenerna på fredagen. Spanjoren kom in på 72 slag och ligger totalt sju under par inför helgen. Ett slag efter ligger Bryson DeChambeau som vann förra veckan och som fortsätter med sitt aggressiva och vägvinnande spel även på TPC Sawgrass. DeChambeau inledde fredagens varv med en dubbelbogey, men sen blev det inga fler malörer och med sina sex under par blir han att räkna med när tävlingen avgörs på söndag. Även Jon Rahm, Paul Casey, och en mängd amerikanare är bra med efter två rundor.

Det finns dock många stora namn som inte får spela vidare efter två rundor. Försvarande mästaren Rory McIllroy var 10 över par efter två rundor och därmed långt från att klara cuten. Rickie Fowler, Matt Kuchar, Webb Simpson får också spelledigt i helgen. Det gäller även stora namn som Tommy Fleetwood, Viktor Hovland, Tony Finau, Xander Schauffele och Patrick Cantlay. Och tyvärr även alla våra tre svenskar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights