Nyheter

Kan Tiger Woods göra comeback igen?

Alla väntar på ett besked. Vad finns det för möjligheter att Tiger Woods kan komma tillbaka till proffsgolfen? Skadorna läker bra. Ännu har han inte uteslutit en comeback.

Ingenting är sig likt i golfvärlden efter den tragiska olycka som ledde till att Tiger Woods återigen fördes till sjukhus för operation. Den 23 februari 2021 var golflegenden Eldrick Tont ’Tiger’ Woods inblandad i en allvarlig bilolycka, när han körde ensam i utkanten av Los Angeles. Hastighetsmätaren visade på 140 km i timmen. Enligt Sheriff Alex Villanueva verkade det som om stjärnan körde fort när kraschen inträffade. Även om det inte fanns några bevis. Tiger Woods har förr visat att han inte är en bilförare som sliter på bromsen. Han fick böter för vårdslös körning efter en mindre olycka 2009 och erkände sig skyldig till att ha kört berusad 2017.

Tiger Woods bil

Klockan 7 på morgonen kolliderade Woods SUV med en upphöjd vägdelare, korsade två mötande körfält och träffade ett träd. Fordonet antas ha voltat flera gånger innan det slutligen hamnade på ena sidan. Det handlade om en så kallad ”rollover” -olycka, som är mer sannolik att leda till dödsskador än andra typer av krascher.

Benen krossades

Golfstjärnans skador, även om de inte var dödliga, var allvarliga – benet bröt igenom huden och krossades. Efter att ha genomgått en akutoperation, som innebar att stavar, stift och skruvar höll ihop hans ben, är Woods nu i en återhämtningsfas.

Golfvärlden väntar på att Woods ska bli frisk och att han även återvänder till toppgolfen. Men är det möjligt?

Woods är lyckligt lottad som undkom döden. Konsekvenserna av de allvarliga skadorna han tilldrog sig innebär stora påfrestningar på kroppen. Tiger hade redan innan opererat ryggen fem gånger. Den senaste ägde rum i december 2020.
– Tiger Woods är själv oroad för vad som ska hända i framtiden, säger en nära vän.

Charlie Woods tar över?


Med tanke på att han är 45 år är det ingen barnlek att göra ännu en comeback ute på gräset. I stället skriver amerikanska medier att det är Tigers son, Charlie, som får kamma hem pokalerna och titlarna framöver. Charlie Woods väntas bli en supertalang precis som sin far. Det visade han prov på strax före jul när han och pappa Tiger spelade tävling tillsammans i Orlando.

Tiger Charlie

I ett uttalande som släpptes på Twitter tackade Woods de läkare som tog hand om honom vid Harbor-UCLA Medical Center och Cedars-Sinai Medical Center och försäkrade fansen att han ”återhämtar sig hemma” och ”arbetar för att bli starkare varje dag”.

Tiger Woods zozo 2020

– Än så länge har han inte gett någon indikation på att han funderar på att gå i pension. En av de mer optimistiska kommentatorerna, den tidigare PGA Tour-spelaren Bill Mallon, uttryckte hopp om stjärnans comeback i en intervju med BBC: s golfkorrespondent Iain Carter.

Mallon sa att Woods inte hade någon infektion och uppskattade att hans frakturer kunde läka på så lite som sex veckor. Han trodde att stjärnan skulle kunna återvända till professionell golf efter cirka ett år.

Vi får se tiden an. Alla håller tummarna för att Tiger Woods kommer tillbaka till stortävlingarna. För vad är proffsgolf utan honom?

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights