NyheterTävlingar

Kapten Donald får sex wildcards

Ryder Cup Europe har offentliggjort vilken kvalificeringsprocess som kommer att gälla för det europeiska Ryder Cup-laget i matchen mot USA på Marco Simone Golf & Country Club i Rom från 25 september – 1 oktober nästa år.

Uttagningsperioden börjar med BMW PGA Championship som spelas på Wentworth Club 8-11 september och avslutas den 3 september 2023, tre veckor innan Ryder Cup. Då har sex spelare kvalificerat sig, de tre främsta spelarna från den europeiska poänglistan samt de tre i toppen på världsrankinglistan.

Luke Donald har sedan sex wildcards till sitt förfogande.

En annan förändring, godkänd av kapten Donald, vicekaptenerna Thomas Björn och Edoardo Molinari och DP World Tour Tournament Committee är att de tävlingar på DP World Tour med lägre prissummor får mer poäng än tidigare.  

– Dessa förändringar följer en djupgående analys med laget i Ryder Cup Europe och med Thomas och Edoardo. De sex valen ger mig flexibilitet att säkerställa att vi har den starkaste uppställningen i Italien nästa år när det gäller formen på spelare, spelare med Ryder Cup-erfarenhet och potentiella spelpartners, menar kapten Luke Donald.

– Vi har flyttat fram slutet av uttagningsperioden för att ge spelarna rejält med förberedelsetid när de väl har kommit in i laget. Vi är alla fokuserade på att återta Ryder Cup-pokalen i Rom nästa september och detta kvalificeringssystem ger oss den bästa möjligheten att göra just det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights