Nyheter

Kronprins Frederik spelar golftävling i världsklass

Danmarks blivande kung, kronprins Frederik, svingade klubban tillsammans med en rad andra celebriteter i den stora golfturneringen Made in HimmerLand i Gatten i Vesthimmerland på onsdagsmorgonen.

Vid golfturneringen tävlar ett stort antal lag om 4 på 18 hål. Varje lag består av tre amatörer och en professionell golfspelare, och kronprinsens lag i år är detsamma som när han deltog 2015. Det är Frederiks fjärde gång han deltar i eventet.

I kronprinsens team spelade racerföraren Tom Kristensen, Jacob Brunsborg, styrelseordförande i JYSK (och son till Lars Larsen som grundade företaget samt den professionelle golfspelaren Thomas Bjørn.

Drottning Margrethe av Danmark har en mycket sportig son.

Mamma, drottning Margrethe, höll tummarna hemma på Amalienborg och följde sändningen på tv. Kronprinsen är omvittnat sportig och har varit med i cykellopp, löptävlingar och en rad välgörenhetsevent där hälsan och rörelse stått i fokus.

Kronprins Fredrik spelar golf och tittar på himlen
Kronprins Frederik deltar för fjärde gången i golftävlingen Made in i HimmerLand

Den 54-årige kungligheten av Danmark brukar spela med prins Daniel när han är i Sverige. Även kunglige kompisen kronprins Haakon av Norge hänger gärna på ut på golfbanan.


Klicka här och se bilderna på den kunglige golfaren >>>

Det är fjärde gången, kronprins Frederik spelar med i Pro-Am, och det är naturligtvis också en glädje för Made in HimmerLand.

Kronprins Fredrik – en publikmagnet

– Jag glömmer aldrig synen från 2014, där kronprins Frederik slog ut på första hålet. Det var flera människor i publiken vid den Pro-Am än det brukar vara vid de flesta Europa Tour-finaler, säger Made in HimmerLand arrangör, Flemming Astrup.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights