Golfbanor i SverigeGolfpärlorNyheter

Kallfors – hur roligt är det egentligen?

Kallfors utanför Södertälje erbjuder ett av landets populäraste golfpaket och marknadsför sig med sloganen Roligare golf. Vi har testat. Natursköna och varierade golfhål i kombination med bekvämt boende och bra mat är en förklaring till att Kallfors levererar ett av landets bästa golfpaket.

Den personliga och vänliga servicen är en annan och här spelar det säkert in att anläggningen är ett familjeprojekt. De första 18 hålen öppnade 1999 och idag finns här 27 hål samt hotell- och konferensanläggning.

De 17 hotellrummen ligger i två etage i en länga vid ettans backtee. Rummen i nedre plan har fönster och uteplats mot ettans fairway, rummen i övre plan mot en fin övningsgreen. Alla rum har Hästen sängar och sköna kuddar/täcken – dålig sömn ska inte vara en ursäkt för tillkortakommanden på banan. För den som bokar ett golfpaket lördag-söndag finns möjlighet att köpa till övernattning dagen innan till ett reducerat pris och därmed få två kvällar och morgnar i den avslappnade miljön. Att vakna på en golfbana och från frukostbordet se hur solen värmer upp daggvåta fairways – finns det bättre sätt att börja dagen på? Även om ni inte bor här ska ni absolut avsluta med lunch på uteserveringen, med strålande utsikt över avslutningshålet på huvudbanan. På somrarna är grillkvällarna populära, även bland icke-golfare.

Huvudbanan har fem tees och kan spelas från 4 753 upp till 6 366 meter. De flesta hålen ligger separerade från vandra av skog. En hel del vatten är i spel. Banguiden erbjuder speltips som underlättar på flera hål. För det mesta är det hyfsat gott om utrymme för den som likt oss inte har titthålskirurgisk precision från tee. Ska ni spela flera rundor tycker vi att ni ska variera tees – hål fyra är nästan fem-hål-i-ett med den skiftande placeringen av tees (som ett golfens kinderägg).

Layouten är riktigt kul och varierad och banan var under vårt besök i mycket bra skick – samtidigt som många andra banor hade stora problem med väta. Flera tees är högt belägna, därmed är det också hyfsat kuperat, inte minst mellan hålen. Tycker du att det är jobbigt att gå på platta banor kan det vara en idé att hyra bil för att vara fräschare till ölen på uteserveringen. Mellan hål 11 och 12 finns möjlighet att få skjuts upp för backen för en peng. Vi hörde om en kul händelse i den här backen för många år sedan, när juniorerna körde bilen. Det var en företagstävling och bollarna tävlade mot varandra. När ett trött gäng kom fram till bilen och skulle få skjuts uppför backen berättade junioren bakom ratten att han fått 100:- av bollen framför för att inte skjutsa upp dem. Vem säger att ungdomar inte har affärssinne?

Niohålaren – som var del av den ursprungliga 18-hålaren – är också kul att spela och erbjuder en lika fin upplevelse som huvudbanan. Även här finns fem tees och du kan spela banan från 2 233 till 2 831 meter. Vi rekommenderar att du spelar tee 5 (back tee) om du normalt spelar från gul och tee 2 om du normalt spelar från röd (säg till innan de skriver ut scorekorten, annars hamnar du sannolikt längre fram). Greenerna på 9-hålaren har två flaggor: en vit för normal flaggplacering och en svart för svår. Vårt tips – om ni spelar match – är att den som leder spelar mot svart och den som ligger under mot vit, för det handlar ju om att hålla liv i matchen så länge som möjligt.

Av Bobmenreport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights