Nyheter

Karlstad får ny golfmässa – Scandinavian Golf Fair

Golfen har sett ett otroligt uppsving under pandemin. Människor nästintill flockas till de Värmländska golfbanorna. Nu startar Bryngfjorden GK och Karlstad GK tillsammans med Karlstad CCC en ny golfmässa.

I mars gäller det

Den 11-12 mars 2022 slås dörrarna till Scandinavian Golf Fair upp för första gången. Många utställare som bland andra Tietliest, Callaway, Corbra, och Garmin och en stor andel av de Värmländska klubbarna är redan klara och arbetet med att attrahera fler utställare fortsätter.

Saknat en mässa som den här

– Idéen till en golfmässa fick jag för flera år sedan. Som inbiten golfare har jag saknat en mässa som riktar sig till mig som golfare.

Vi satt redan i startgroparna med planeringen av mässan när pandemin slog till och nu känns det väldigt kul att vi äntligen får berätta om satsningen och att vi släpper biljetterna till mässan, säger Jimmy Rönngren, projektledare på Karlstad CCC

Långt samarbete

Det känns fantastiskt att vara med och stötta en ny golfmässa i vår egen region. Vi ser med stolthet och stor förväntan fram emot starten på ett långt samarbete kring Scandinavian Golf Fair och att sätta Karlstad och Värmland på den svenska golfkartan säger Mathias Åhlberg, vd på Karlstad GK.

Slagburar och massor av shopping

Scandinavian Golf Fair riktar sig både till inbitna golfare och till de som är intresserade av att börja spela golf. Det kommer att finnas något för alla. Hårdvaruleverantörerna kommer att ha slagburar där man kan testa utrustning, i shopen finns många klädmärken representerade och Värmländska Golfförbundet kommer att finnas representerade på mässan och erbjuder aktiviteter för både barn och unga.

Puttävlingar för barn och unga

– Barn och unga är golfens framtid därför blev vi på Värmlands Golfförbund väldigt glada när vi blev tillfrågade om vi vill vara med och skapa aktiviteter på mässan för den målgruppen. Vi kommer att finnas med på mässan och erbjuda golfaktiviteter för de allra yngsta och även golfputtävling för juniorer säger Michael Sahlin, ordförande i Värmlands Golfförbund.

Läs mer om Golf i Värmland här>>>

En plattform för inspiration

Som besökare kommer du även få ta del av en rad seminarier som erbjuds till alla som köpt biljett. Bland annat kommer du att få lyssna till Johan Plate om Golfens Psykologi, Malin Lunqvist från Fysall om fys- och styrketräning och Johan ”Jesse” Karlsson som är en rutinerad caddie som kommer dela med sig av både strategitips och lite anekdoter bland annat från sin första runda med Tiger Woods.

– Intresset för att spela golf är enormt och det håller i sig. Golfen i Sverige har haft en stor tillväxt under pandemin och 2021 slogs ett historiskt rekord. Årets 555 332 medlemskap är 1 041 fler än den tidigare toppnoteringen från 2004. Pandemin har självfallet varit bidragande genom att frigöra tid för en idrottsaktivitet i naturen där vi kan spela och umgås i alla åldrar och under smittsäkra former sägerStefan Janson, Klubbrådgivare, Svenska Golfförbundet som är glada att en mässa arrangeras i Värmland.

En golfmässa på hemmaplan

– Att vi får möjligheten att öppna dörrarna till en golfmässa på hemmaplan känns fantastiskt, säger Jonas Seleskog, ägare och butikschef vid Bryngfjorden GK och Sommaro GK som är en av mässans partners. Vi ser verkligen fram emot att samla 1000-tals av regionens golfare under samma tak inför säsongen 2022.

Scandinavian Golf Fair arrangeras av Karlstad CCC i samarbete med Bryngfjorden GK, Karlstad GK och Sommaro GK. Svenska Golfförbundet och Värmlands Golfförbund är partners till mässan. Scandinavian Golf Fair äger rum på Karlstad CCC fredag den 11 mars – lördag 12 mars 2022. För mer information besök www.scandinaviangolffair.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights