NyheterTävlingar

Katastrofstart för Europa

USA dominerade den första dagen av Ryder Cup på Whistling Straits. Den spanska superduon Sergio Garcia och Jon Rahm tog förvisso hem den första matchen i foursome mot Justin Thomas och Jordan Spieth. Men det blev den enda europeiska segern på hela dagen.

Garcia och Rahm vann Europas enda seger på fredagen.

I den andra matchen såg det ljust ut inledningsvis för Paul Casey och Viktor Hovland mot Dustin Johnson och Collin Morikawa. Men amerikanarna åt sig in i matchen och vann den till slut med relativt klara 3&2. En stund senare var det dags för det engelska paret Lee Westwood och Matt Fitzpatrick att se sig besegrade av Brooks Koepka och Daniel Berger med 2&1 och den sista matchen som vi hade så stora förväntningar på, den var över innan den ens hade börjat.

Förlorade de fem första hålen

Rory McIlroy och Ian Poulter förlorade de fem första hålen mot Patrick Cantlay och Xander Shauffele och amerikanarna kunde sen bevaka ledningen resten av matchen och på det 15:e hålet var den matchen över och USA var i ledning med 3-1 inför eftermiddagens bästbollar.

Märkligt val av Harrington

Kapten Harrington ville spela alla sin 12 spelare den första dagen. Och så blev det också. Europa behövde snabbt komma tillbaka in i matchen och därför kändes det lite märkligt att Harrington matchade rookien Bernd Wiesberger och Paul Casey, som puttat svajigt på morgonen, mot världstvåan Dustin Johnson och världsfemman Xander Shauffele.

Drygade ut sin ledning

Någon bragdseger till Europa blev det inte utan amerikanarna var tämligen överlägsna i den första bästbollmatchen och drygade ut sin ledning till 4-1.

Rory McIlroy fick inte varken spel eller puttning att stämma och i par med Shane Lowry blev det en klar förlust i matchen mot Harris English och Tony Finau.

Jon Rahm imponerade stort på förmiddagen och världsettan fick förnyat förtroende även i bästbollarna. Denna gång i par med Tyrrell Hatton. Deras match mot Scottie Scheffler och Bryson DeChambeau blev händelserik och välspelad. Det amerikanska parets strategi var klar: Scheffler spelade säkert från tee, och hade de en boll i spel skulle DeChambeau ta i för allt var han var värd. Och det gjorde DeChambeau. På femman drog iväg en drive på 417 yards (!) och kunde sedan gör en enkel eagle. Men europeerna stretade emot och när Tyrrell Hatton slog upp ett fint inspel på det 18:e hålet hade de chansen att dela sin match. Tyrrell sänkte putten och den halva poängen kan betyda mycket för Europa.

Bryson DeChambeaus drive på det femte hålet mätte hela 417 yards.

– Den var otroligt viktig för mig och för hela laget, och förhoppningsvis kan det ha varit vändningen för oss, menade Hatton efteråt. 

I den sista matchen spelade Tommy Fleetwood och Viktor Hovland strålande golf mot paret Justin Thomas och Patrick Cantley. Europeerna var ett tag tre upp men amerikanarna kom tillbaka och även i denna match fick lagen dela på poängen.

– Det var en riktigt, riktigt bra match. Vi gav allt vi hade där ute, sa Fleetwood.

Europa måste fortsätta att ge allt och lite till under lördagen. Underläget med 2-6 är den sämsta öppningen för Europa på nästan 50 år och kapten Padraig Harrington har mycket att fundera över.

Så här spelas lördagens foursomematcher:

Match 1, 14:05

Jon Rahm/Sergio Garcia – Daniel Berger/Brooks Koepka

Match 2, 14:21

Paul Casey/Tyrrell Hatton – Dustin Johnson/Collin Morikawa  

Match 3, 14:37

Viktor Hovland/Bernd Wiesberger – Jordan Spieth/Justin Thomas

Match 4, 14:53

Lee Westwood/Matt Fitzpatrick – Patrick Cantlay/Xander Schauffele

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights