NyheterTävlingar

Så ska DeChambeau besegra Augusta National

När Bryson DeChambeau tar fram drivern ur bagen är det många åskådare som intar bästa position för att kunna se svingen, träffen, bollflykten och inte minst: längden. När Bryson stod på Augusta Nationals driving range på måndagen var det flera spelare som stannade upp och tittade på när han började bomba sina enorma drivar.

Många trodde att DeChambeau skulle vinna här i höstas. Han hade några månader tidigare vunnit U.S Open och var favorit till att vinna även på Augusta National. Men banan bet tillbaka och en besviken Bryson slutade på delad 34:e plats. Han har nu analyserat vad som gick snett förra året och har gjort några justeringar i sin spelplan och i sina förberedelser inför årets upplaga.

Lärde sig mycket ifjol

Formen är det inget fel på. Han vann Arnold Palmer Invitational i mars och följde upp det med en tredjeplats i The Players Championship och vet nu vad som krävs för att vinna den gröna kavajen.

– Jag lärde mig mycket i tävlingen ifjol och i år kommer jag fokusera extra mycket på att förbättra järnslagen till greenerna för att ge mig själv de bästa chanserna att göra birdies, menar DeChambeau, som gör sin femte start i Masters.

DeChambeau ska spela ännu mer aggressivt i årets Masters.

– Förra året slog jag många bra drives, men jag slog inte tillräckligt många bra inspel som jag borde ha gjort. Jag hade inte så många bra birdielägen på par-fyrorna förra året. Jag har tittat närmare på hur jag ska attackera dem bättre i år. Och jag måste bli ännu mer aggressiv med drivern.

Till exmpel överväger han att slå driven på ettan över fairwaybunkern på högersidan för att få ett kort inspel. Och det blir driver från tee på trean för att försöka nå greenen. På femman tänker han driva fairwaybunkrarna på vänstersidan och på nian tänker han gena över skogen på vänstersidan för att ligga på den platta delen framför green.

Banan passar hans spel

DeChambeau anser att Augusta National passar hans spel, framförallt om banan är hård och snabb.

– När man tittar på det ur en statistisk synvinkel finns det många fördelar för mig med min längd, menar DeChambeau som på touren kallas för ”vetenskapsmannen”.

– Men banan testar inte bara dina drivar. Den kräver att du kan slå bra järnslag, inspel, sänka långa puttar för par… Alla slag i bagen måste fungera om man ska vinna här.

DeChambeau och hans caddie analyserar läget.

DeChambeau är av de spelare på touren som tränar mest av alla. Han testar även gärna olika, inte sällan annorlunda saker i sin strävan att bli bättre. Och för att kunna vinna på Augusta National.

– Jag kommer alltid att försöka förbättra mina kunskaper om spelet, kroppen och svingen för att ge mig själv bästa möjligheter att vinna golftävlingar. Men hur mycket information du än har, måste du utföra den på banan, under press. Annars spelar alla kunskaper du har ingen roll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights