NyheterSvenska golfbanorSverige

Klart för unik 72-hålstävling även 2021

Rättviks Golfklubb blev 2020 först i landet med en unik tävling. I Sveriges enda 72-håls tävling för damer och herrar äldre än 55 år deltog 42 spelare. I år arrangeras RäGk 55+ Open 26-29 augusti.

– Jag är väldigt nöjd med hur premiärtävlingen föll ut. Hade visserligen hoppats på lite fler gästspelare men fick ändå mycket positiv feedback från dem som deltog, säger initiativtagaren Ulf Haak.

Lyckat

– Det var jättelyckat med vårt fina funktionärskap, banuppsättningen och framför allt banans skick.

Ledarbollen på sista hålet på Rättviks golfbana i RäGK 55+ Open 2020

Ulf är även tävlingsledare för årets upplaga, i alla fall tills det är dags för Benny Nyström att ta över rollen under tävlingen 26-29 augusti. Ulf Haak deltar nämligen själv.

– Kul att tävla under fyra dagar som proffsen, konstaterar han.

Ulf Haak, initiativtagare och tävlingsledare för RäGK 55+ Open, tv med vinnaren av tävlingens första upplaga 2020, Olof Hanols.

Ulf Haak fick idén till den unika seniortävlingen då han för många år sedan spelade golf i Stockholm men idén föll inte i god jord i hans dåvarande klubb. Det gjorde den till slut i Rättviks GK.

Vill se fler damer i tävlingen

RäGK 55+ Open är även i år öppen för ”55+are” i Dalarnas golfklubbar och maximalt 60 deltagare.

Anmälningstiden går ut 31 juli och alla anmälda får spela 54 hål varefter det sker så kallad cut inför söndagens finalrunda.

– Vill gärna se ännu flera damer som vill delta, då vi spelar en gemensam klass för både damer och herrar. Vi jobbar på att utveckla detaljer i tävlingsupplägget för att ge deltagarna en ännu större upplevelse, säger Ulf Haak.

Läs mer här>>>

 Rättviks golfbana är Dalarnas äldsta och är en uppskattad park- och skogsbana.

Han framhåller att arrangören givetvis följer myndigheternas och Golfförbundets riktlinjer under pågående pandemi.

– Det känns viktigt i ”dessa tider” att nå ut med vetskapen om tävlingen, då golfintresset ökar och det är en aktivitet som funkar mycket bra trots pandemin, säger Ulf Haak.

Här kan du läsa mer om Rättviks GK och om golfbanorna runt den vackra sjön Siljan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights