GolfbettingNyheter

Klassisk tävling på klassisk mark

Det är dags för en av PGA-tourens mest kända och populära tävlingar: AT&T Pebble Beach Pro-Am som spelas på Spyglass Hills Golf Course och ikoniska Pebble Beach Golf Links på den amerikanska västkusten. Tävlingen är numera en så kallad ”signature event” på PGA-touren och därför är det endast 80 spelare som ställer upp och det är ingen cut i årets upplaga.

Det är ett fantastiskt startfält som ställer upp i år och för spelarna gäller det att navigera sig runt den vackra banan, försöka pricka de små greenerna och dessutom göra det i regn och blåst. För prognoserna ser, som vanligt så här års kring Pebble Beach, mycket kalla och blöta ut.

Det är en klassisk tävling som startade redan 1937 när Bing Crosby arrangerade den första upplagan på Rancho Santa Fe Golf Club och fram till 1985 hette tävlingen Bing Crosby Pro-Am innan AT&T klev in som huvudsponsor.

Proffsen spelar tillsammans med sin amatörpartner de två första dagarna på Pebble Beach och Spyglass Hills. Sen får amatörerna tacka för sig och endast proffsen spelar de sista två varven som går på Pebble Beach.

Vi har hittat en trio spelare som vi tror kommer att vara med och slåss om segern på söndag.

Viktor Hovland älskar Pebble Beach. Och Pebble Beach verkar älska norrmannen tillbaka. Här vann han U.S. Amateur 2018 i överlägsen stil. Han har alltid spelat bra på banan som kräver precisa järnslag och bra puttning. Hovland kom 12:a i U.S. Open som amatör 2019 på Pebble Beach. Han vann tre gånger förra året, är i bra form och har inga problem att spela i regn, vind och kyla. 11 gånger pengar ger Unibet på en seger för Hovland.

Pebble Beach är en speciell bana och det krävs spelstrategiska kunskaper, en stor arsenal av slag och mycket fantasi. Allt detta har Jordan Spieth och det är därför han alltid spelar bra på Pebble Beach. Han har en seger här, en andra plats och en tredje plats. Sex gånger av elva har Spieth slutat topp-10 i AT&T Pebble Beach Pro-Am. Han kom trea på Hawaii i säsongspremiären så formen är god. Unibet ger 19 gånger pengarna på en seger för Spieth i årets upplaga.

Världsfemman Xander Shauffele har inlett årets säsong strålande. Han har varit topp-10 i de tre tävlingar han ställt upp i så formen är på topp. Han gillar Pebble Beach och kom trea här i U.S. Open 2019. Är rak och förvånansvärd lång från tee, har alla slagen i bagen och är även strålande på och kring greenerna. 12 gånger pengarna ger Unibet på en seger för Shauffele.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights