NyheterTävlingar

Kvartett delar ledningen på Tylösand

Efter den första dagen av Scandinavian Mixed på Halmstad GK är det en kvartett spelare som delar ledningen på sju under par. Skotten Craig Howie, Mattheiu Pavon från Frankrike, Santiago Tarro från Spanien och den 19-åriga italienskan Carolina Melgrati gick alla runt på 65 slag. Melgrati kom fyra i Ladies Italien Open förra veckan och behåller sin fina form.

– Det är galet! Det känns fantastiskt att vara här. Så fort jag fick en inbjudan att spela här svarade ja direkt. Det här är en dröm som blivit sann, sa Melgrati om att få spela Scandinavian Mixed.

Melgrati hyllade banan och tävlingen och det gjorde även Craig Howie som var bogeyfri på torsdagen.

– Jag är väldigt nöjd med mitt spel idag. Vi spelar ju lite annorlunda typ av golf än tjejerna, men jag tycker att banan är uppsatt perfekt så att den kan passa alla spelare. Den kunde inte vara med rättvis, menade Howie.

Bästa svenska spelare är Linn Grant och Kristoffer Broberg som båda gick runt på 66 slag, sex under par. Linn varvade birdies med bogeys i inledningen av rundan, sen gasade hon på rejält på de sista tio hålen som svenskan gick sex under par.

Linn Grants inspel på det 18:e hålet. Foto: Tristan Jones / LET

– Jag har njutit av veckan hittills och hoppas att få göra det även imorgon, sa Grant som spelade med Broberg och tävlingsvärdinnan Annika Sörenstam.

– Det var ett tag sedan jag var såhär nervös på första tee, men efter några hål släppte det, sa Grant.

Ingrid Lindblad, som spelade så fint i US Women´s Open förra veckan fortsatte sitt fina spel även denna vecka. Lindblad gjorde sex birdies men tyvärr även en trippelbogey på det sjätte hålet och slutade på 69 slag, tre under par och är bra med i tävlingen. Samma score hade även Johanna Gustavsson och Joel Sjöholm. Tävlingsvärden Henrik Stenson spelade med Maja Stark och båda noterade 70 slag.

Klicka här för att komma till ledartavlan från Scandinavian Mixed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights