Äta & BoNyheter

Golf och skogsbad på det Adelswärdska baroniets egna ägor

Det finns mycket att göra på det Adelswärdska baroniets egna ägor. Golf och skogsbad exempelvis. Östgötaleden är totalt 150 mil lång och är markerad med orange färg på träd, stolpar och pilar. På flera ställen längs leden finns rastplatser, vindskydd och toaletter. För Villa Baros gäster börjar vandringen i Gärdesrum dit de får skjuts för att sedan i egen takt ta sig cirka 2 mil tillbaka till hotellet.

Hotellet Villa Baro utanför Åtvidaberg erbjuder aktiviteter som golf och yoga, padel och kajak samt jakt och fiske på det Adelswärdska baroniets egna ägor. Nu har man tagit fram paket där den som längtar ut i naturen kan skogsbada med Lisen Sundgren eller vandra på egen hand längs Östgötaleden.

Vandringspaketet kostar från 1950 kronor per person beroende på veckodag och boendealternativ. Då ingår övernattning med frukost, trerättersmiddag, en färdigpackad ryggsäck med mat, dryck och karta.

På en naturretreat står i stället meditation, skogsbad och växtvandring på programmet. Ett skogsbad är en stillsam, guidad vandring i naturen, som syftar till att lindra stress, oro och dess konsekvenser. Under en växtvandring letar man ätliga växter i omgivningarna kring Villa Baro och använder dem i välgörande teer. Ledare är skogsterapiguiden, örtspecialisten och författaren Lisen Sundgren. I paketet ingår två nätters boende, måltider och alla aktiviteter i programmet från 5 350 kronor per person.

Villa Baro erbjuder aktiviteter och vila

Villa Baro öppnade mitt under pandemin efter en omfattande renovering och har fått sitt namn av att det tillhör Sveriges enda baroni, det Adelswärdska. Baroniet förvaltar en av Sveriges största privata egendomar.

– Vi har 22 000 hektar mark och vackra Bysjön precis utanför dörren. Var och en kan hitta en aktivitet som passar just dem och den som inte vill skogsbada eller vandra kanske hellre vill träna skytte eller fiska kräftor, säger Ebba Adelswärd, hotellchef och elfte generationen familjeföretagare.

Foto Bianca Brandon-Cox

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights